• 05.11.13, 05:47
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kurgi- ja kõrvitsakasvatajad lõpetasid saagikoristushooaja

Laupäeval, 2. novembril toimus Viljandimaal, Vanaõue puhketalus ASile Põltsamaa Felix kurki- ja kõrvitsat kasvatavate talunike saagikoristuse lõpupidu, millel tunnustati ka aasta kurgikasvatajat.
ASi Põltsamaa Felix operatsioonide direktor Tarmo Virkuse sõnul ostab Põltsamaa Felix nii kurke kui kõrvitsat kokku üle Eesti, kuid peamiselt tulevad need Viljandi-, Pärnu-, Jõgeva-, Järva- ja Lääne-Virumaalt. “Põltsamaa Felix ostis möödunud hooajal 13 Eesti talunikult kokku 1100 tonni kurki ja 500 tonni kõrvitsat. Praeguseks hetkeks on nii kurgid kui ka kõrvitsad purkides ning jõudnud juba ka poelettidele ning eksporditud Soome ja Rootsi turule," lisas Virkus.
Saagikoristuse lõpupeol võeti kokku möödunud hooaeg, arutati tuleva aasta väljavaateid ning käsitleti nii koguste kui ka kvaliteedi teemasid. Lisaks tunnustati Aasta Kurgikasvataja tiitliga Viljandi maakonna talunikku FIE Tarmo Pärna.
AS Põltsamaa Felix toodab ja turustab mahlu, konserveeritud köögiviljatooteid, valmistoite, kastmeid, moose, veine ja muud. Põltsamaa Felix on enam kui 170 töötajaga piirkonna suurim tööandja.

Artikkel jätkub pärast reklaami

 

Seotud lood

Uudised
  • 30.10.13, 16:12
Põltsamaa Felix laiendab koostööd talunikega
Põltsamaa Felix tõi turule uue eestimaistest köögiviljadest valmiva tootesarja Põltsamaa Kodune. Uue sarja valmistamiseks osteti talunikelt ca 350 tonni köögivilju.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele