Autor: Kristi Malmberg • 19. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osa Saare ettevõtjaid jääb arvutusvea tõttu toetusrahata

MTÜ Saarte Kalandus tegi Euroopa kalandusfondi 2013. aasta teise vooru toetusraha jagamise ettevalmistamisel tõsise arvutusvea.

“Tegemist on inimliku eksitusega, mida uued bürootöötajad oleksid suutnud vältida, kui tähelepanu oleks juhitud õigeaegselt, mitte varjates pahatahtlikult informatsiooni. Ka mina oleksin pidanud summad täiendavalt üle kontrollima,” ütles reedel välja saadetud teates Saarte Kalanduse juhatuse esimees Aarne Põlluäär, kes varem esindas MTÜ-s Orissaare valda, nüüd Taaliku sadamat.

Põlluäär lisas eile Saarte Häälele, et peab silmas MTÜ endist tegevjuhti Tiiu Kuppu, kes andis alles pärast 8. novembril toimunud Saarte Kalanduse liikmete üldkoosolekut MTÜ büroole teada, et tegelikult pole neil raha jagada nii palju, kui taotlusvooru väljakuulutamisel öeldi.

“Kuna ta oli olukorrast teadlik, olnuks tema kui liikme kohustus üldkoosolekut sellest teavitada vähemalt viimasel üldkoosolekul. Aga ka seal lasi ta pahatahtlikult paremusjärjestuse kinnitada. Kui teda ei oleks valitud üldkoosoleku protokolli viseerijaks, siis ei oleks ta sellele tõenäoliselt ka tähelepanu juhtinud, kuid viseerijana oli ta selleks sunnitud,” rääkis Põlluäär.

Taotlusvooru reaalsete võimaluste ja büroo välja käidud summade vahe on umbes pool miljonit eurot. Ehk kui suvel, projektide vastuvõtmise ajal teadsid taotlejad, et raha on 1 075 035 eurot, siis tegelikult on raha eelarves Saarte Kalanduse arvutuste järgi vaid 502 328 eurot. See tähendab, et mitu paremusjärjestuses raha saajaks kinnitatud projekti jäävad toetuseta

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960