Autor: Fredy-Edwin Esse • 8. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Monsanto läinud kvartali saak lõi ootusi

Maailma suurim seemnete tootja Monsanto teatas analüütikute prognoose löönud majandusaasta esimese kvartali kasumist tänu sojaubadele ning taimemürgile.

Kolme kuuga suutis Monsanto teenida puhaskasumina 368 miljonit dollarit ehk 69 senti aktsia kohta, samas kui aasta tagasi olid vastavad numbrid 339 miljonit ja 63 senti. Firma korrigeeritud kasum oli 67 senti aktsia kohta, mis lõi Bloombergi küsitletud analüütikute 64sendist ootust.

Monsanto käive kasvas aastases võrdluses 6,9%, 3,14 miljardi dollarini, mis samuti lõi analüütikute ootusi, kes prognoosisid käibeks 3,07 miljardit dollarit.

Tegevjuht Hugh Grant on keskendunud sellele, et müüa rohkem geneetiliselt muundatud seemneid Lõuna-Ameerikas, et aidata vedada kasvu väljaspool koduturgu USAs. Sojauba seemnete ja geneetiliste litsentside müük kasvas aastaga 16% ning taimemürke tootva haru käive kasvas samal ajal 24%.

Monsanto aktsia New Yorgi börsil on täna pärast tulemuste avalikustamist 2,3% plussis, makstes 115,4 dollarit. Aktsia on väga lähedal 52 nädala tipule, mis on 117,5 dollarit.

Autor: Fredy Edwin Esse

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960