• 20.01.14, 14:20
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Saksamaa plaanib kärpida tuuleenergia toetust

Saksamaa uus energeetikaminister Sigmar Gabriel tahab tulevast aastast vähendada rohelise energia toetusi maismaatuulikutele 10-20% 2013. a tasemest.
See on kantsler Angela Merkeli kolmanda valitsuse prioriteet - vähendada tuumaenergialt enam taastuvenergiale üleminekuga seotud kulusid, mis on elektrienergia hinna tarbijale väga kõrgeks teinud.
Gabriel tahab maismaatuulikute puhul seada toetuste ülempiiriks 9 senti kWh ning piirata aastane võimsuste juurdekasv 2500 MWga, vahendas agentuur Bloomberg. Nii näeb ette Saksa majandusministeeriumis valminud dokument, mida Merkeli valitsus homme-ülehomme arutama hakkab.
Praegu kehtiv toetuste tase jääb kehtima arendajatele, kelle projektid on saanud heakskiidu enne 22. jaanuari ja mis käivituvad selle aasta jooksul.
 

Seotud lood

Uudised
  • 10.01.14, 14:18
ETKL kutsub taastuvenergia teemalisele konverentsile
Eestimaa Talupidajate Keskliit (ETKL) kutsub konverentsile „Taastuvenergia – kasuks kliimale, inimestele, valdadele ja regioonidele“. Konverents toimub 27. jaanuaril 2014.
  • ST
Sisuturundus
  • 16.09.24, 17:02
Andke sügisel rapsile ja teraviljale rohkem jõudu!
Kuidas toetavad Syngenta bioloogilised tooted MEGAFOL ja VIXERAN põllukultuuride arengut ja lämmastikuga varustamist?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele