• 20.01.14, 09:37
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Seeder kohtus Venemaa põllumajandusministriga

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kohtus möödunud reedel Grüne Woche 2014 raames Venemaa põllumajandusminister Nikolai Fjodoroviga, kellega arutati Eesti piima- ja kalatoodete eksporti Vene Tolliliitu. Venemaa kinnitas head tahet olukorra kiireks lahendamiseks.
"Vene minister kinnitas, et impordikeelu taga on tehnilised põhjused, mille kiiret lahendamist soovib ka Venemaa," ütles minister Seeder. "Vene pool lubas, et nemad ei venita ja vastavalt oma protseduurireeglitele tegutsevad võimalikult kiiresti, et taas avada piir impordikeelu saanud viiele Eesti piima- ja kuuele kalatööstusele."
Kohtumisel lepiti kokku, et impordikeelu lahendamisega tegelevad edasi Veterinaar- ja Toiduamet ning Venemaa veterinaar- ja fütosanitaarjärelevalveamet. "Jaanuari lõpus esitab VTA vastuse Vene auditi kohta, kus teavitab, millised abinõud oleme kasutusele võtnud järelevalve tõhustamiseks, aga ka ettevõtetes Tolliliidu nõuete täitmiseks. Vastuses toome kindlasti välja ka auditis esinenud mõned ebatäpsused," selgitas Seeder.
Iga ettevõtte puhul sõltub impordikeelu tühistamine sellest, kui kiiresti jõutakse Tolliliidu nõuded täita.
Kohtumisel osalesid lisaks kahe riigi ministritele ka Veterinaar- ja Toiduameti juht Ago Pärtel, Venemaa veterinaar- ja fütosanitaarjärelevalveameti juht Sergei Dankvert, Venemaa föderaalse kalandusameti juht Ilja Šestakov, Eesti Vabariigi suursaadik Saksamaal pr Kaja Tael ning Põllumajandusministeeriumi välissuhete osakonna juhataja Ruve Šank.
Vene põllumajandusministrile Nikolai Fjodorovile anti kohtumisel üle ka kutse osaleda Agroforum Balticumil, mis toimub aprillikuus Tartus.

Seotud lood

Uudised
  • 20.01.14, 09:59
Vene saadik muretseb Saare piimatööstuse äripartneri pärast
Veterinaar- ja toiduametile saadetud kirjas toob Vene riigiduuma saadik Andrei Krutov eraldi välja impordipiirangute tõttu tekkinud raske olukorra Peterburi ettevõttes Nevskije Sõrõ, kes on viimasel neljal aastal Venemaal aktiivselt müünud ka Saaremaa piimatööstuse toodangut.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.09.24, 17:50
Ekspert: kõrreliste umbrohtudega tuleb tegeleda juba sügisel, muidu läheb olukord käest
Kuna aasta-aastalt esineb kõrreliste umbrohtude tõrjega aina enam probleeme, on väga oluline saada need kontrolli alla juba sügisel. Taimekaitsevahendite esindaja Nordisk Alkali tehniline nõustaja/turundusjuht Ann Raukas nendib, et pikkadel sügistel peab kultuur konkureerima umbrohuga nii toitainete kui ka valguse osas ning lisaks loob tihe ja umbrohurikas taimik soodsad tingimused taimehaiguste levikuks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele