Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 22. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Värskeimat ilmainfot saab jälgida Riigi Ilmateenistuse Facebooki lehelt

Riigi Ilmateenistus avas Facebookis oma lehekülje, et värsked ilmaprognoosid ja –hoiatused oleks kõigile sotsiaalmeedia kasutajaile kiirelt ja mugavalt kättesaadavad.

Ilmateenistuse Facebooki lehelt https://www.facebook.com/eesti.ilmateenistus saab lugeda värskeimate ilmaprognooside ja –hoiatuste kohta. Lisaks saavad ilmahuvilised põnevat lugemist ka erinevate ilmastikunähtuste ja nende tekkepõhjuste kohta ning tutvustatakse, kuidas ilmateenistus töötab.

Mais tähistab ilmateenistus väärikat 95. sünnipäeva ning sel puhul tehakse tagasivaade minevikku ja vaadatakse, mida huvitavat on pea 100 aasta jooksul Eesti ilmaajaloos toimunud. Järgemööda tutvustatakse ilmateenistuse Facebooki lehel ka  ilma- ja hüdroloogiajaamu, mida on kokku 108 üle Eesti. Ilmateenistusest saavad  ilmainfot ka  lennundus- ja laevandusettevõtted,  kelle tegevustes ilm olulist rolli mängib. Samuti on tähtsal kohal koostöö teiste riigiasutustega, seda eriti ekstreemsemate ilmaolude korral (Päästeamet, Häirekeskus, Maanteeinfokeskus). 

Riigi Ilmateenistus kuulub alates 1. juunist 2013 Keskkonnaagentuuri koosseisu, mis moodustati Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) ja Keskkonnateabe Keskuse liitmisel.

Riigi Ilmateenistus koostab ilmaprognoose ja –hoiatusi ning tagab nende edastamise ja kättesaadavuse. Koostöö erinevate asutuste ja portaalidega toimub ka Facebookis, tänu millele saavad lehe jälgijad rohkem ja kiiremat infot.

Loe lisaks ka põllumajandus.ee Facebooki uudiseid!

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960