Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnaseminaride sari aitab ettevõtjatel ellu jääda riigi karmistuvate nõuete ees

Seminaride sarja „Kuidas jääda ellu üha karmistuvates tingimustes?“ avalöök on 6. märtsil.

Advokaadibüroo GLIMSTEDTi vandeadvokaadi ja sarja peakorraldaja Mirjam Vili sõnul on seminaride eesmärk aidata keskkonnast hoolivatel ettevõtjatel kaasa rääkida neid mõjutavate keskkonnaotsuste kujundamisel. „Käesoleval aastal peaks jõustuma keskkonnaõiguse seadustik, mille eriosa ehk valdkonnapõhiste regulatsioonide koostamise protsessis saavad ettevõtjad veel aktiivselt kaasa rääkida,“ ütles Vili.

„Ettevõtjad peaksid neid mõjutavate otsuste osas julgemalt enda eest seisma, kuna riik võib võtta vastu regulatsioone, milles pole arvestatud kõigi huvidega ning piirangute proportsionaalsus on kaheldav. Näiteks on pandud teatud keskkonda ohustavate toodete tootjatele kohustus rajada vähemalt üks jäätmete kogumispunkt igasse Eesti maakonda isegi siis, kui nad müüvad oma toodet kindlatele kasutajatele vaid üksikutes maakondades,“ selgitas Vili.

Seminaride sarjas käsitletakse keskkonnaalaste regulatsioonide taustsüsteemi ja keskkonnahoiu põhimõtteid, praktiliste näidete abil räägitakse, kuidas seista oma huvide eest ja tagada keskkonnast hooliva käitumisega tulu ettevõttele. Lisaks arutletakse riigi panuse üle nüüd ja tulevikus ning tehakse ülevaade maailma energiakasutuse pikaajalistest trendidest kuni 2050. aastani.

Esimene seminar „Kas keskkonnanõuded ajavad ettevõtja pankrotti?“ toimub juba 6. märtsil Keskkonnaministeeriumis. Seminaride sarja avab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. Avaseminaril esinevad Keskkonnaministeeriumi kantsler Andres Talijärv, Säästva Eesti Instituudi programmijuht Kaja Peterson, Tartu Ülikooli keskkonnaõiguse dotsent Hannes Veinla, Keskkkonnaameti peadirektori asetäitja Taimar Ala ning endine Steri AS aktsionär ja juhatuse liige Jaanus Pikani.

Keskkonnaseminaride sarja korraldavad koostöös Arengufond, Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsioon (EKJA) ja advokaadibüroo GLIMSTEDT. Seminaride sarja raames toimub kuus seminari 2014. aasta märtsist kuni novembrini. SIIT.

Täpsema informatsiooni seminaride sarja ja avaseminari programmi kohta leiate

Lisainformatsioon: Mirjam Vili, Advokaadibüroo GLIMSTEDT vandeadvokaat, e-post: [email protected], telefon: +372 527 3703.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960