Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 19. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti põllumajandussektori juhid kogunevad sel reedel Olustveres

Reedel, 21. märtsil toimub Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli eestvedamisel Olustvere lossis üheksandat aastat järjest Eesti põllumajandussektori tippsündmus, konverents „Põllumees kui tippjuht“, mille raames valitakse sel aastal juba teist korda ka Eesti põllumajandussektori tippjuht 2014.

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul on konverentsist üheksa aastaga kujunenud põllumajandussektori otsustajate jaoks iga-aastane ja oodatud varakevadine suursündmus. „Igal kevadel kogunevad Olustvere lossis Eesti tipp-põllumehed ja -juhid, et jagada väärtuslikke kogemusi ning arutleda uute arengute ja oluliste teemadel üle sektoris. Konverentsil käsitlemisele tulevate teemade hulgas on nii toiduainetetööstuse areng, põllumajanduse ja regionaalpoliitika tulevikuarutelud Euroopa Liidus,  julgeoleku olukord Euroopas ja Balti regioonis kui ka põllumajanduse võimalik kasu kosmosetehnoloogiatest. Samuti räägitakse laiemalt ka ettevõtluses, maailmamajanduses, keskkonnas kui ka ühiskonnas toimuvast,” sõnas Pastak.

„Meil on suur au tänavu juba teist aastat järjest anda välja põllumajandussektori tippjuhi tiitel, millega soovime rõhutada juhtimiskompetentside olulisust ning jagada jätkusuutliku, keskkonnast ja kogukonnast hooliva juhtimise praktikat sektoris,“ lisas Pastak. Tänavuse põllumajandussektori tippjuhi kuulutab konverentsil välja põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Konverentsi strateegilise partneri Swedbank Eesti peadirektori Priit Perensi sõnul annavad Eesti ettevõtjate konkurentsivõime ja paindlikkus ning majanduse tänane hea seis meile võimaluse otsida uusi turge ning maailmamajanduse paigaltammumine sunnib meid tõenäoliselt seda varem või hiljem tegema. „Peaksime suunama oma pilgud kaugemale, kus paistavad turud, kelle majanduse kasvumootorid on täna tugevamad, otsima uusi turge ka niinimetatud „ebatavaliste kahtlusaluste" seast ning vähendama sellega oma sõltuvust tänastest peamistest ekspordipartneritest. Põllumajanduses eeldab see ka tootearendust ja läbimõeldud turundustegevusi, et tooraine asemel jõuaks sihtriiki juba väärindatud toode, “ sõnas Perens.

Konverentsi avaettekande teeb põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. „Põllumees kui tippjuht“ konverentsil astuvad üles: Euroopa Parlamendi liige Ivari Padar; Swedbank juhatuse esimees Priit Perens; Euroopa Stabiilsusmehhanismi pangandusdivisjoni juht Andres Sutt; Sportlandi asutaja Are Altraja; Tartu Observatooriumi vanemteadur ja kosmosetehnoloogia osakonna juhataja Mart Noorma; erukindral ja peaministri nõunik julgeoleku ning riigikaitse küsimustes Ants Laaneots; E-Piim juhatuse esimees Jaanus Murakas; Tere AS juhatuse liige Ülo Kivine ja Saidafarm OÜ juhatuse esimees Juhan Särgava.

Konverentsi korraldavad 2006. aastast Olustvere teenindus- ja maamajanduskool koostöös Corpore Konverentsidega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960