Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 22. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandussektori tippjuht 2013 on Indrek Klammer

Täna valiti konverentsil „Põllumees kui tippjuht“ esmakordselt „Põllumajandussektori tippjuht 2013“, kelleks osutus Voore Farmi juht Indrek Klammer.

Tiitlit üle andes märkis põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, et edukas põllumajanduse tippjuht peab tänapäeval olema väga mitmekülgne professionaal. „Põllumajandus on majandusvaldkond, mille ettevõtete juhtimine nõuab väga erinevaid teadmisi ja strateegilist vaadet. Mida suuremaks muutuvad tootmised, seda enam peab põllumees olema tippjuht, kes tunneb nii inimesi ja psühholoogiat, loomi ja loodust, tehnikat ja tootmistehnoloogiat kui ka ettevõtte juhtimise ja majanduse aluseid,“ rääkis Seeder. „Indrek Klammer on kindlasti inimene, kes seda tiitlit väärib just oma pikaajalise panuse ja aktiivse rolli eest põllumajandussektoris.“

Põllumajandussektori tippjuhi tiitli valimiskomisjoni esimehe Swedbanki põllumajandussektori juhi Meelis Annuse sõnul on Indrek Klammeri näol tegemist mitmekülgse ja eduka ettevõtjaga, kes annab tööd paljudele inimesele, kes juhib oma ettevõtteid efektiivselt ning loob väärtust nii töötajatele, omanikele, kohalikule kogukonnale kui ka riigile tervikuna. Ta on ühiskondlikult aktiivne ning teda on tunnustatud teenetemärkidega nii Eesti Vabariigi president kui ka maavanem. „Soovisime valida tippjuhti, kes oma juhiomadustelt on visionäär ja teenäitaja, tulemuslik ja efektiivne ning sel aastal oli osutus kõige tugevamaks kandidaadiks just Indrek Klammer,“ lisas Annus.

„Ma olen väga tänulik selle au ja tunnustuse eest. Tegu on väärika tiitliga ning olla valitud esmakordselt on mitte ainult au vaid ka vastutus. Tänan kõiki selle hinnalise autasu eest ning neid, kes pidasid mind selle tiitli vääriliseks. Soovin, et sellest kujuneks pikaajaline traditsioon ning et see tiitel motiveeriks kõiki tippjuhte veelgi rohkem pingutama, et anda oma panus ettevõtte ja kohaliku kogukonna arendamisse“, sõnas Klammer.

Indrek Klammerit autasustatakse skulptuuriga „Kuldne viljapea“, mille autoriks on Tiiu Kirsipuu.

„Põllumajandussektori tippjuht 2013“ valis esinduslik 7 liikmeline komisjon, kuhu kuuluvad: Meelis Annus, Madis Ajaots, Einar Jakobi, Margus Ameerikas, Marek Linnutaja, Üllas Unt ja Riho Kala.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960