Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 7. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Voore Farmis on Eesti targim kombain

Voore Farmis on kasutusel Eesti targim kombain Claas LEXION 770, mis on jäädvustatud Guinessi rekordite raamatus, sest saavutas ülemaailmse koristusrekordi.

Käisime uurimas, kas asi vastab tõele.

Voore Farmi kombaineri sõnul on masin suurepärane, kuigi töötamise mugavuse poolest oli ka eelmine mudel hea aga antud masina eelis on see, et ta heeder on laiem, 10,5 meetrit, ning teeb seega ära töö poole kiiremini kui vanem mudel.

Voore Farmi juhi Indrek Klammeri sõnul on kombain küll kallis aga samas ikka odavam, kui osta kaks masinat. „Kombaini jõudlus on suurem ja meie suurtel põldudel on asi igati ennast õigustanud,“ sõnas Klammer. „Lisaks on kombainil kummiroomikud, mis tagavad stabiilse liikumise ja vähendavad tunduvalt põllul tallamist. Tänase ilmaga ei ole see probleem aga märja sügise puhul on see oluline.“

Konekesko Eesti ASi CLAASi tootejuhi Marko Mirme sõnul on konkureerivad kombainid võrdsed küll hobujõudude poolest aga hobujõud üksi ei lõika vilja. „Olulisemad on tehnilised süsteemid, mis sellel masinal on vaieldamatult parimad,“ sõnas Mirme.  „Kaks sarnast kombaini, veidi erineva varustusega, on tööl ka rukkikuninga Hans Kruusamäe põldudel“.

Vaata fotosid, mis on tehtud Voore Farmi põldudel:

 

 

Viljavõtt Voore Farmi põllul
Autor: Meelika Sander-Sõrmus
Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751