Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 10. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

„Põllumees kui tippjuht“ stipendiumi pälvis Maris Vardja

Iga-aastase konverentsi „Põllumees kui tippjuht“ korraldajad  andsid reedel Eesti Maaülikooli akadeemilisel aktusel üle samanimelise stipendiumi.

„Põllumees kui tippjuht“ stipendiumikomisjoni esindaja, Swedbanki põllumajandussektori juht Meelis Annus märkis, et juhtimiskompetentsil on oluline roll kogu sektori edukas arengus. „Siit ka põhjus selle stipendiumi ellukutsumiseks. Konkursiga tahame aidata kaasa juhtimisalaste uurimustööde arvu suurendamisele, et seeläbi panustada valdkonna juhtimiskompetentside arendamisesse ja tuleviku põllumajandussektori tippjuhtidele kasvulava loomisesse. Tänavune võidutöö on praeguses turukeskkonnas väga aktuaalne ning töös vaadeldud metoodikate tundmine ja pankrotistumist põhjustavate tegurite jälgimine aitaks juhtidel ennetada suurematesse raskustesse sattumist,“ lausus Annus.

Tänavuse stipendiumi pälvis Maris Vardja uurimustöö eest teemal „Aastatel 2009-2012 pankrotistunud põllumajanduslike äriühingute pankrotiohu hindamine". Vardja õpib Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudis ettevõtluse ja ökonoomika eriala magistrantuuris. Stipendiumi andis pidulikul aktusel üle Põllumajandussektori tippjuhiks 2014 valitud Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stipendium „Põllumees kui tippjuht“ anti välja teist korda. Konkursile võisid esitada oma taotluse kõik põllumajandussektoriga seotud juhtimisalase uurimustöö tegijad nii bakalaureuse-, magistri- kui ka doktoriõppe tasemel. Stipendiumi suurus on tänavu 700 eurot.

Stipendiumikomisjoni kuulusid seda rahastavate ettevõtete esindajad ja stipendium väljastatakse koostöös EMÜ-ga Joosep Tootsi Fond.

Stipendiumit rahastavad Swedbank AS, Rannu Seeme OÜ, Baltic Agro AS, Põllumeeste Ühistu KEVILI, Viru Lihaühistu, Kehtna Mõis OÜ ja Corpore Konverentsid OÜ.

 Vaata aktust EMU veebist.

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960