• 03.04.14, 11:25
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Jaapanlaste veiseliha hõbedast kaks korda kallim

Aasia üha suureneva nõudluse usus Jaapani Wagyu beefi tootjad prognoosivad hõbedastki kallima veiseliha ekspordi neljakordistumist 2020. aastaks.
Hongkongis asuva InterContinental hotelli Steak House’is maksab 14 untsi (ligi 40 grammi) Wagyu ribi 2400 Hongkongi dollarit (310 dollarit). Kõige kulukam suutäis on sisefilee – kaheksa untsi eest tuleb välja käia 2180 Hongkongi dollarit. Võrdluseks hõbedat kaubeldi täna 19,95 dollarit untsist, kirjutab Bloomberg.
Mullu kasvas Jaapani delikatessliha eksport Singapuri, Hongkongi ja Macau arvelt 14%, küündides 5,8 miljardi jeenini. Samal ajal on konkurents koduturul piiratud importliha 38,5% maksustamise tõttu.
2020. aastaks loodavad jaapanlase ekspordi kasvu 25 miljardi jeeni ehk 240 miljoni dollarini. Uusi ostjaid on vaja, sest nii USA kui Austraalia survestavad peaminister Shinzo Abet kärpima imporditud liha makse, mis valitsuse hinnangul võiks kodumaise veiseliha müüki vähendada 68%.

Artikkel jätkub pärast reklaami

„Suured välismaa farmid, ei suuda tagada meiega võrdväärset individuaalset hooldust,“ ütles Kamisatos 320 pealist karja omav Hirotaka Sekiguchil. „Saamaks parimat liha, on kõige tähtsam hoida loomad tervena ja lasta neil magada nii kaua kui nad tahavad,“ lisas ta.
 

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele