Autor: Birjo Must • 3. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sojaoad tõid Monsantole üllatavad tulemused

Maailma suurim seemnete tootja Monsanto avalikustas oma majandusaasta teise kvartali tulemused, mis ületasid analüütikute ootusi.

Ettevõtte kvartali puhaskasum kasvas 1,67 miljardi dollarini, võrreldes 1,48 miljardiga aasta eest, vahendas Bloomberg ettevõtte poolt eile avalikustatud aruannet.

Müügitulu oli 3,15 dollarit aktsia kohta, mis ületas Bloombergi analüütikute 3,06dollarilist ootust. Müügikäive kasvas 5,83 miljardi dollarini võrreldes 5,47 miljardiga aasta varem. Analüütikud ennustasid käibenumbriks 5,8 miljardit.

Ettevõtte aktsia hind tõusis 2,6% enne New Yorgi börsil kauplemise algust.

Monsanto juhi Hugh Granti sõnul lõikab seemnetootja kasu madalatest tootmiskuludest ja suurenenud nõudlusest sojaubade järele. Ettevõtte teatel kasvas sojaubade seemnetest ja nendega seotud litsentsidest saadav kasu kvartali jooksul 36%.

USA põllumajandusameti kinnitusel kavatsevad riigi põllumehed tänavu tõsta sojaubade istutamist umbes viie miljoni aakri võrra, rekordilise 81,5 miljoni aakrini.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960