Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumehe Lemmikleib 2014 on Karja Rukkileib

Täna, 08. aprillil toimus Paide kultuurikeskuses Põllumajandus-Kaubanduskoja korraldatav teraviljafoorum ja nagu mitmel aastal varemgi, valisid mitusada teraviljakasvatajat põllumehe lemmikleiva 2014. Seekord valisid põllumehed oma lemmiku 9 erineva Eesti leivatööstuse leiva hulgast.

Pimetestil osutus põllumeeste lemmikuks Karja Rukkileib, mida valmistab Saaremaal asuv ettevõtte OÜ Karja Pagariäri. Võiduleib on naturaalselt kääritatud juuretisega tume vormileib rukkitäisterajahust ja rukkipüülist, mis ei sisalda nisujahu. Juba alates 2008. aastast tootmises olnud Karja Rukkileib on aastate jooksul tõusnud Karja Pagariäri üheks enammüüdud leivaks. Leib on kauplustes saadaval viilutatult nii terve kui pooliku pätsina.

Kahel varasemal aastal on põllumehe lemmikleivaks valitud Poodiumi käsitööleib.

Teraviljakasvatajaid, jahutootjaid ja leivatööstusi ühendav Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda soovib selle konkursiga väärtustada Eesti leiba ja kohalikku rukkikasvatust ning öelda kõikidele Eesti tarbijatele: "Jätku leiba!"

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960