Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 21. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidutööstuse konverentsi fookuses kvaliteet, kommunikatsioon ja kogemus

Homme, 22. aprillil kogunevad toidutööstused liidu aastakonverentsile  “3 olulist K-d: kvaliteet, kommunikatsioon ja kogemus“. Ühtlasi kuulutatakse välja 20. korda toimuva Eesti Parim Toiduaine konkursi võitjad ning Juubelikulla saaja.

„Konverentsist on saanud toidutööstuste aasta tippsündmus, mida näitab ka suur osalejate arv – tänavu üle 300 osaleja ,“ tõdes Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp. „Seekordse konverentsi pealkirjavaliku ajendas asjaolu, et aina suurenevas toiduaineid ja toitumist puudutavas infokülluses ei suuda tarbija enam adekvaatseid valikuid teha, mis on õige ja mis vale. Kuid see seab tihti küsimärgi alla ka kõigi toiduainetööstusettevõtete usaldusväärsuse.“

Kaheksandat korda peetaval aastakonverentsil esinevad põllumajandusminister Ivari Padar, majandusekspert Maris Lauri, Vaasan Gruppi kuuluva Hanzas Maiznicase direktor Ants Promann ning Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi.

Tänavu on konverentsil ka kaks välisesinejat - FoodDrinkEurope direktriss Mella Frewen räägib teemal „Toitumine ja füüsiline aktiivsust sünnist vanaduseni“ ning kommunikatsiooniagentuuri Hill+Knowlton Strategies esindaja Glen Hodgson analüüsib ettekandes „Hobuselihaskandaalist magusmaksuni“ viimaste aastate sündmusi Euroopa toiduturul.

Teemal „Keda tarbija usub?“ diskuteerivad Atria Baltic juhatuse esimees Olle Horm, Saarioinen Eesti juhatuse liige Märt Vilbaum, dr. Svetlana Sergejeva ning ajalehe Postimees tarbijarubriigi juhataja Hanneli Rudi.

Lisaks kuulutatakse välja konkursi Eesti Parim Toiduaine kuldmärgisaajad – Eesti Parim Toiduaine, Eesti Parim Mittealkohoolne Jook, Eesti Parim Alkohoolne Jook, Eesti Parim Toit Tervisele, pronksmärgi teeninud väikeettevõtjad, Kokkade Lemmik ja Meedia Lemmik ning tänavu esmakordselt Kaupmeeste Lemmik. Juubelikulla pälvib viimase 20 aasta kõige edukam toode. Samuti tunnustatakse Toiduliidu parimaid eksportivaid ettevõtteid.

Konverents toimub Radisson Blu Hotel Olümpia konverentsikeskuses (Liivalaia 33) kell 10.00-17.00. Konverentsile järgneb pidulik vastuvõtt, kus saab maitsta konkursi võidutoodetest valmistatud roogasid.

Konverentsi teemade ja esinejatega saab tutvuda www.toiduliit.ee.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960