Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 21. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuiksoo: eurokampaanias ei pöörata põllumajandusele piisavalt tähelepanu

Keskerakonna Euroopa Parlamendi kandidaat ja Riigikogu liige Ester Tuiksoo nendib, et käimasolevas eurokampaanias pööratakse põllumajandusteemadele kahetsusväärselt vähe tähelepanu.

„Põllumajanduse ja maaelu valdkond moodustab Euroopa Liidu eelarvest suurima osa, mistõttu peaks meil peetavates eurodebattides sellele oluliselt rohkem tähelepanu pöörama,” rääkis Tuiksoo, „kui vahepeal oli Eesti maaelu tänu erinevatele aktsioonidele ja meelaavaldustele üsna hästi pildis, siis nüüd on kahjuks see hoog raugenud.”

Tuiksoo märkis, et just praeguste pühade ajal, kus eestlaste lauad on kodumaisest toidust lookas, on õige aeg mõelda ka meie toidutootjate olukorrale Euroopas. „Kahjuks ei teata Eestis ainsast Euroopa ühtsest poliitikast, Ühtsest Põllumajanduspoliitikast muud kui seda, et ka Eestis saab mingeid toetusi. Mis on aga selle laiemad põhimõtted, mis on konkurentsivõimelise toidu tootmine – seda kõike peakski eurokampaanias laiemalt tutvustama.”

„Uus põllumajandusminister tuli otse Euroopast ja kandideerib sinna ka tagasi, mistõttu loodan, et ta aitab eurodebattidesse tuua tugevalt sisse ka põllumajanduse probleemid ja arengusuunad. Samuti on väga vajalik, et uus minister suudaks tagada Maaelu Arengukava täiemahulise rahastamise. Oleks ütlemata piinlik kui eurokampaania möödub põllumajandusest rääkimata,” lisas Tuiksoo.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960