Jakobsoni muuseum tähistab Kurgja-Linnutaja talu juubelit konverentsiga

Pärnumaal Kurgjal asuv Carl Robert Jakobsoni talumuuseum tähistab täna Kurgja-Linnutaja talu 140. sünnipäeva konverentsiga.

„Konverents keskendub Kurgja-Linnutaja talu 140. aastasele ajaloole ning Carl Robert Jakobsoni mitmekülgsele pärandile ,“ ütles talumuuseumi direktor Monika Jõemaa. Jakobson ostis Kurgjale talu 1874. aastal.

Konverents on Kurgja-Linnutaja talu 140. aastapäeva tähistamise avaüritus. Järgnevad 20. juulil toimuv Eesti ohustatud loomatõugude päev,  10. augustil  toimuv eesti hobuse päev ning 30. augustil toimuv talupäev.

C.R. Jakobsoni muuseum avati Pärnumaal Kurgjal 3. septembril 1948. Muuseum koondab Carl Robert Jakobsoni pärandit ning tutvustab eesti talukultuuri. Muuseum on tegutsev talu, kus kasvatatakse eesti maakarja veiseid, eesti hobuseid, eesti valgepealisi lambaid, küülikuid, kanu, kalkuneid ning haritakse põldu. Toimuvad erinevad haridusprogrammid, üritused, tegutseb talukultuurikool.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised