Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 23. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jakobsoni muuseum tähistab Kurgja-Linnutaja talu juubelit konverentsiga

Pärnumaal Kurgjal asuv Carl Robert Jakobsoni talumuuseum tähistab täna Kurgja-Linnutaja talu 140. sünnipäeva konverentsiga.

„Konverents keskendub Kurgja-Linnutaja talu 140. aastasele ajaloole ning Carl Robert Jakobsoni mitmekülgsele pärandile ,“ ütles talumuuseumi direktor Monika Jõemaa. Jakobson ostis Kurgjale talu 1874. aastal.

Konverents on Kurgja-Linnutaja talu 140. aastapäeva tähistamise avaüritus. Järgnevad 20. juulil toimuv Eesti ohustatud loomatõugude päev,  10. augustil  toimuv eesti hobuse päev ning 30. augustil toimuv talupäev.

C.R. Jakobsoni muuseum avati Pärnumaal Kurgjal 3. septembril 1948. Muuseum koondab Carl Robert Jakobsoni pärandit ning tutvustab eesti talukultuuri. Muuseum on tegutsev talu, kus kasvatatakse eesti maakarja veiseid, eesti hobuseid, eesti valgepealisi lambaid, küülikuid, kanu, kalkuneid ning haritakse põldu. Toimuvad erinevad haridusprogrammid, üritused, tegutseb talukultuurikool.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616