Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogu võttis vastu põllumajanduse otsetoetusi puudutava seaduse

Riigikogu võttis täna toimunud istungil 83 poolthäälega vastu põllumajanduse otsetoetusi puudutava seaduse, mis võimaldab edaspidi taotleda toetusi tegelikult haritava ja kasutatava pindala järgi, arvestamata varem kehtinud võrdlusaasta nõudest tulnud piiranguid.

Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika rakendamise seaduse ning korrakaitseseaduse muutmise ja rakendamise seaduse muutmise seadus (628 SE) viib riigisisese õiguse vastavusse Euroopa Liidu õigusega.

Põhiline muudatus on, et otsetoetuste taotlemisel kaob ära siiani kehtinud 2003. aasta võrdlusaasta nõue ja otsetoetust saab taotleda kogu tegelikult kasutatava põllumajandusmaa kohta.

Samuti täpsustab seadus põllumajandustoodete ühise turu korralduse meetmeid puudutavaid sätteid, sealhulgas neid, mis seonduvad kooli puuvilja ja köögivilja kavaga, sekkumisostudega ning tootjaorganisatsioonidega. Seadust täiendatakse rakendussättega, mis annab võimaluse teha ettevalmistusi nõustamisteenuse osutaja valimiseks. Paljud muudatused on protseduure lihtsustavad ja tehnilist laadi.

Loe lisa SIIT.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751