Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pooltuhat linnalast lähevad piimafarmidega tutvuma

Homme, 16. mail algab linnakoolide õpilastele suunatud ürituste sari „Piim ei tule poest“, kus ligi pooltuhat linnalast viiakse tutvuma piimafarmidega.

„Tänapäeva linnalapsed ei puutu kahjuks kuigivõrd kokku maaelu ja toidutootmisega. Seepärast tuleb lapsed maale vaatama tuua, kuidas toidu teekond lauale alguse saab,“ ütles piimatootmisühistuid koondava tulundusühistu EPIKO juhatuse liige Üllas Hunt.

Tänavu toimub nädala jooksul neli piimandust tutvustavat üritust: 16. mail Harjumaal AS-s Metsküla Piim, 19. mail Lääne Virumaal AS-s Kohala Mõis, 20. mail Raplamaal Kehtna Mõis OÜ-s ja 23. mail  Jõgevamaal Kalana Farm OÜ-s. Kokku on registreeritud piirkonna linnade koolidest üritustel osalema ligi pooltuhat algklasside ja põhikoolide õpilast.

Piimandust tutvustaval üritusel toimuvad ekskursioonid farmidesse, viktoriinid ja võistlused. Eesti Piimandusmuuseum ja erinevate piimatöötlusettevõtete esindajad tutvustavad, kuidas valmivad erinevad piimatooted.

Ürituste sarja „Piim ei tule poest“ korraldab tulundusühistu EPIKO koostöös Eesti Piimandusmuuseumi, Põllumajandusministeeriumi ja Maaelu Edendamise Sihtasutusega. Kaasa aitavad ka piimatoodete tööstused AS E-piim, Tere AS, Maag Piimatööstus AS, Saidafarm AS, Valio Eesti AS.

Vaata ka http://epiko.ee/et/uudised/77-karjalaskepaev-2014

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960