Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandustoodangu väärtus on seitsme aastaga kasvanud 25%

Põllumajanduse majandusharu kogutoodangu väärtus kasvas perioodil 2007-2013 veerandi võrra, selgub eelmise aasta ülevaatest.

„Eesti põllumajandustootmine on seitsme aasta jooksul läinud ülesmäge ja sektori suure töö kõrval on oma osa ka Eestis hästi rakendunud maaelu arengukava toetustel ja otsetoetustel,“ ütles põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti. „Ka eelmisel, perioodi viimasel aastal nägime põllumajandussaaduste ekspordis jätkuvalt kasvunumbreid.“ 

Põllumajandussaadusi ja toidukaupu eksporditi 2013. aastal 1244,1 mln euro eest, mis on 4,7% enam kui aasta varem. Suurim ekspordi kasvataja oli piimasektor – piima ja piimatoodete eksport kasvas võrreldes 2012. aastaga veidi üle 30%, sh hüppeliselt kasvas toorpiima väljavedu.

Põllumajanduse majandusharu toodangus suurenes 2013. aastal loomakasvatuse ja vähenes taimekasvatuse osatähtsus, toodangu väärtus vähenes taimekasvatuses 14% ja kasvas loomakasvatuses 12%. Suurima osa loomakasvatustoodangu väärtusest moodustas piim (56%), taimekasvatuses teravili (39%).

Toiduainetööstus  on jätkuvalt üks olulisemaid majandusharusid Eesti töötlevas tööstuses. Sektori (sh joogitööstus) müügitulu kasvas möödunud aastal sise- ja välisnõudluse toel 10%.

Loe lähemalt põllumajanduse ja toidutööstuse 2013. aasta tulemuste kohta: Põllumajandusministeeriumi kodulehel

.  

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960