Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 28. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peipsi puhtaks!

Eesti Kalastajate Selts kutsub kõiki harrastajaid appi Keskkonnainspektsioonile, et Peipsi järve vanadest risuvõrkudest puhastada. Inspektsiooni jaoks on tegu juba mitmeaastase ajalooga aktsiooniga, et aga efektiivsust suurendada otsustati sel aastal appi paluda ka harrastuspüüdjad.

Tragimised toimuvad kahes jaos järgmiselt:

Peipsi lõunaosas 29. ja 30. mai 2014. a. Kogunemiskohaks ja kodusadamaks on Kallaste sadam. Järvele minek mõlemal päeval kell 09:30. Järvelt tulek orienteeruvalt kell 17:00.

Peipsi põhjaosas 3., 4. ja 5. juuni 2014. a. Kogunemiskohaks ja kodusadamaks Mustvee sadam. Järvele minek kõigil päevadel 09:30. Järvelt tulek orienteeruvalt kell 17:00.

Saabumise võiks planeerida igal päeval pool tundi varem. Selle aja jooksul saab paadid veesata, toimub vajalike töövahendite (kindad, prügikotid, märgistamise kanistrid, sidevahendid jne) jagamine ning instruktaaž. Sobilik paat peaks kannatama Peipsil sõita (väga keerukate ilmaoludega muidugi järvele ei minda) ning paadis võiks lisaks juhile olla abiks vähemalt üks tragija. Lisavarustusena on kindlasti vajalik GPS-seade, sest teekonnad on maha märgitud ja järvel liikumine toimub GPS koordinaatide järgi.

Tragimispaatide ülesandeks on vastavalt etteantud koordinaatidele vaiksel kiirusel liikuda ning tragi järgi lohistada. Kui leitakse mõni võrk, seotakse selle külge kanister ning info ja koordinaadid edastatakse raadioside vahendusel kokkulepitud suuremale ujuvalusele, mis tegeleb võrkude väljavõtmise ja ladustamisega.

Kõikidele abilistele hüvitatakse järvel kulunud kütus, vajadusel saab pakkuda ka eelnevalt registreerunutele öömaja. Registreerimise tähtaeg 27.05.2014.

Lisaküsimuste ning registreerimise jaoks palun pöörduda:

Eesti Kalastajate Selts

Martin Meier, e-post: [email protected], tel. 5049086

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960