Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 30. mai 2014

Seenekasvataja võtab üle Leedu börsifirma

Balti suurim seenekasvataja Baltic Champ võtab üle Leedu juhtiva põllumajandusettevõtte Agrowill. Ettevõtte värske juht Saulius Jurgelenas peab pöörama firma edurajale.

Ülevõtt on sisuliselt seaduses nõutav formaalsus, mitte soov ettevõtet börsilt minema viia. Nimelt Baltic Champsi liitumisel tänavu 1. aprillil Agrowill Groupiga sai esimesest Agrowilli suurim aktsionär, mis omakorda nõudis formaalset aktsiate ostupakkumist. Vabatahtlik pakkumine kestab 9. juunini ning aktsia hinnaks on määratu 0,29 eurot või 1,21 zlotti. Leedu ettevõtte aktsia on noteeritud lisaks Vilniuse börsile ka Varssavis.

Agrowilli suuraktsionär ja nõukogu esimees Kestutis Jušciusel on Leedu juhtiva põllumajandusettevõttega suured plaanid. Ta loodab sünergiale, mis tekib kombineerides Agrowilli temale kuuluva seente kasvatamise äriga Baltic Champs Group, kirjutas Äripäeva Leedu sõsarleht Verslo Žinios. Ettevõttel on plaanis tõsta efektiivsust ja müüa maatükid, mis ei ole kasutusel või on liiga kaugel Agrowilli peamisest põllumajandusmaast.

Plaani elluviijaks on ettevõtte uueks juhiks määratud Saulius Jurgelenas, kel on Leedus hea renomee.

Loe artiklit täismahus Äripäeva veebist

.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150