Autor: Romet Kreek • 30. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Agrowilli juht: töötame uue strateegia kallal

Töötame uue strateegia kallal, kinnitas intervjuus Leedu juhtiva põllumajandusfirma, Varssavi börsil noteeritud Agrowilli juhatuse liige Vladas Bagavicius.

Kas restruktureerimine on läinud plaanipäraselt?

Jah. Me oleme teinud kõike õigeaegselt ja vastavalt restruktureerimisplaanile. Aprilli alguses said vastavalt restruktureerimisplaanile võlausaldajad 15% makse.

Milline ettevõte on Agrowill Baltic Champsiga liitumise järel?

Liitumine tähendab tulevikus Agrowilli strateegias suurt muutust. Me uurime uuest struktuurist tulenevaid eeliseid, mida annavad Agrowilli grupi taristu ja Baltic Champsi otsesuhted suurte Skandinaavia ja Vene klientidega. Sünergia peaks lubama kvalitatiivset muutust põllumajandustoorainet müüvast ettevõttest kõrge lisaväärtusega tooteid turustavaks ettevõtteks.

Kas Teie äriplaan näeb ette aastal 2014 või edaspidi aktsiakapitali kaasamist ettevõtte kasvuks või võla tasumiseks?

Vaatame hetkel üle meie tulevikustrateegia tarvis kõiki tegevusi, et leida positiivset ja negatiivset kõikvõimalikes stsenaariumites. Vaatame, mida tuleb muuta, laiendada või alustada. See võtab mõnda aega. Me loodame, et muudetud strateegia saab aasta lõpuks vamis. Alles siis saame anda turule täpset informatsiooni tuleviku arengutest ja plaanidest.

Rääkides võla tagasimaksetest juhiks ma tähelepanu, et jõudsime põhivõlausaldaja DnB Bankiga lepinguni, millega restruktureerisime põllumajandusäride tütarettevõtete kõik laenud üheks laenulepinguks. Selle raames ei kasvanud kogulaenusumma. Uut viieaastase laenu summat kasutatakse restruktureeritavate kohustuste refinantseerimsieks, millede varad on laenu tagatisteks.

Millal me võime näha mittevajaliku maa müüki?

Me oleme juba müünud umbes 2000 hektarit maad, mida me oma tootmise tarvis ei vaja ja mis asuvad liiga kaugel meie põllumajandusäridest. Seniks on see rahuldav tulemus. Raske on öelda konkreetset kuupäeva, mis ajaks me müüme kogu ebavajaliku maa. Ka see kinni meie strateegias – peame selles enne aasta lõppu jõudma selgusele.

Mis on 2014. aasta põhieesmärgid?

Enne, kui otsustame uue muudetud strateegia jäävad 2014. aasta eesmärgid samaks – suurendada ja moderniseerida meie karjakasvatuse äri ja maksimeerida põllumajandussaaduste kasvatamist. Meil on juba enam kui 3000 lüpsilehma.

Millal muutub Agrowill kasumlikuks?

Juhtkond annab endast kõik, et seda saavutada. Kahjuks ei saa me praegu börsiettevõttena tulemuste prognoosi avaldada. Kui me seda teeme, siis esmalt läbi börsisüsteemi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960