Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Homsest peatatakse kastmõrdadega räimepüük Harju maakonnas

Põllumajandusminister Ivari Padar allkirjastas käskkirja, millega peatab alates 7. juunist räimepüügi kastmõrdadega ja kastmõrdadega kalapüügi Harju maakonnas, sest räime lubatud aastasaak on piirkonnas ammendumas.

6. juuni seisuga on Harju maakonna kaluri kalapüügilubade alusel tänavu püütud vähemalt 87,1 tonni räime. Piirkonna lubatud aastane väljapüük on 96,6 tonni. Sellega on piirkonnale lubatud aastane räimesaak ammendunud vähemalt 90% ning kalapüügiseaduse (§ 9 lg 6) kohaselt tuleb püük peatada.

Kutselise kalapüügi peatamise käskkiri avaldatakse täna Ametlikes Teadaannetes ning jõustub 7. juunist.

Käskkiri avalikustatakse ka Põllumajandusministeeriumi veebilehel ja edastatakse vastavatele erialaliitudele.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751