Eesti delegatsioon kohtus Hiina toidukontrolli esindajatega

Eesti delegatsioon kohtus täna Pekingis Hiina toiduimpordi ohutuse ametkonna asejuhi Bi Kexiniga. Kõne all oli Eesti põllumajandustoodete eksport Hiina Rahvavabariiki.

„Eesti toidukauba eksport Hiina on tõusmas arvestatavaks teemaks,“ ütles Veterinaar- ja Toiduameti peadirektor Ago Pärtel. „Meie toidutootjatel on selge huvi praegusest enam Hiina turul kanda kinnitada.“

Kui praegu eksporditakse Hiina põhiliselt krevette, kalatooteid, mett ja mustikaid, siis Pärteli sõnul oleks Eesti tootjatel suur huvi viia Hiina turule ka piimatooteid, kana- ja sealiha, veiseliha, maheteravilja ja valmistoite. „Tänasime oma Hiina kolleege hea koostöö eest kalaettevõtete tunnustamisel ja andsime Eesti põllumajandustoodete ekspordihuvist põhjaliku ülevaate. Hiina pool kinnitas, et Eesti esitatud materjalid teistele loomsete toodete ekspordiks on läbivaatamisel ja loodetakse positiivset tulemust,“ lisas Pärtel. 

Kohtumisel tõdeti, et Hiina Rahvavabariigi ja Eesti veterinaarteenistuste teineteisemõistmist lihtsustab maailma loomaterviseorganisatsiooni OIE Kaug-Ida, Austraalia ja Okeaania regiooni presidendi Zhang Zhongqiu ning Euroopa regionaalkomisjoni presidendi Ago Pärteli hea koostöö.

Põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti, välissuhete osakonna juhataja Ruve Ðank ning Veterinaar- ja Toiduameti peadirektor Ago Pärtel on kuni 12. juunini koos väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullingu delegatsiooniga visiidil Hiinas.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised