Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid keskkonnasõbraliku haridustegevuse konkursi Keskkonnakäpp 2014 võitjad

Keskkonnaameti korraldatud keskkonnasõbraliku haridustegevuse konkursil Keskkonnakäpp anti välja kokku 26 auhinda kuues eri kategoorias. Konkursile esitati üle Eesti kokku 187 keskkonnasõbralikku algatust ja tegu ning võitjatele andis auhinnad üle keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Konkursiga tõsteti esile neid, kes on jätnud positiivse jälje mõne keskkonnateadliku algatusega või panustanud keskkonnasõbraliku haridustegevuse edendamisse. Auhinnad jagati välja kuues kategoorias: tubli tegutseja, tark tarbija, õnnelik õppija, kogukonna kaasaja, innukas innovaator ja rahva lemmik.

Edukaimaks osutus Räpina Aianduskool, kes sai oma sõbrapäeva tomatiprojektiga parima kooli auhinna nii kogukonna kaasaja kui ka rahva lemmiku kategoorias. Innuka innovaatori tiitli sai Viljandi Huvikooli loodusring, kelle süsteemiväline kätepesusüsteem sai žürii maksimumpunktid oma tõeliselt innovaatilise lahenduse eest, kus vee filtreerimiseks kasutati vana külmkappi ja nelja kihti turvast, millega tehti valmis täiesti autonoomne kätepesulahendus.

Õpetajatest hinnati Keskkonnakäpa tiitliga Keila Kooli õpetajat Lii Seppa, kes on kümne aasta jooksul koos õpilastega algatanud ja vedanud paljusid keskkonnateemalisi üritusi. Lii Sepp pälvis tunnustust kogukonna kaasaja ja rahva lemmiku kategooriates.

„On väga hea meel tõdeda, et keskkonnatemaatika nii paljudele erinevatele sihtgruppidele korda läheb, ning eriti vaimustav on see, et meie järelkasv – lastaialapsed ja algkooliõpilased – saavad juba maast madalast lisaks praktilistele kogemustele olulise teadmise kogu eluks. Nii tekib arusaam, et me kõik oleme osa keskkonnast ja igal meie tegevusel on väga selge tagajärg,“ ütles Keskkonnaameti peadirektor Andres Onemar.

Loe lisa: https://www.facebook.com/keskkonnakapp

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960