Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 4. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsa- ja puidutööstuses lisandväärtus kasvab

Eesti üldise majanduslanguse foonil on metsa- ja puidutööstus (puidutöötlemine ning puit- ja pabertoodete tootmine) tänavu 1. kvartalis hoopis kasvava lisandväärtusega.

Statistikaameti andmetel kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes lisandväärtus puidutöötlemisel ja puit- ning pabertoodete tootmisel keskmiselt +12,4 %, sellest puidutöötlemisel ja puittoodete tootmisel  14,0% ning pabertoodete tootmisel 1,5%.

Kasvu vedas puidul baseeruvate toodete eksport, mis oli 2014.a esimeses kvartalis 397 miljonit eurot, olles kasvanud 2,9% võrreldes eelmise aastaga.

Äsja statistikaameti poolt avaldatud andmed esimese viie kuu tootmismahu- ja müügiindeksite osas näitavad samuti kasvu. Nimelt on nii puidutööstuse tootmismahu- kui ka müügiindeks maikuus kasvanud 7%. Väärib märkimist, et puidutööstuse esimese kvartali lisandväärtus kasvas toodangu mahust kiiremini - see näitab kõrgema väärtusega toodangu osakaalu tõusu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960