Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 10. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Maaülikoolis esitati enim avaldusi maamajandusliku ettevõtluse ja finantsjuhtimise õppekavale

8. juulil lõppes avalduste vastuvõtt Eesti Maaülikooli bakalaureuse-,  rakenduskõrgharidus- ja integreeritud õppesse, samuti magistriõppesse. 1244 õppekohale esitati kokku 3897 avaldust, neist 3299 avaldust kõrghariduse esimese astme õppekavadele ning 598 avaldust magistriõppesse. Enim avaldusi esitati maamajandusliku ettevõtluse ja finantsjuhtimise õppekavale, kuhu avaldas soovi õppima asuda 513 inimest.

Traditsiooniliselt kujunesid avalduste arvu poolest populaarseimateks õppekavadeks maamajandusliku ettevõtluse ja finantsjuhtimise kõrval keskkonnakaitse 358, toiduainete tehnoloogia  257 ja metsandus 249 avaldusega. Kõrgeim konkurss – 10,28 soovijat kohale – on toiduainete tehnoloogia õppekaval.

Enim – rohkem kui kolmandiku võrra - kasvas avalduste arv veterinaarmeditsiini õppekaval, mis on populaarne nii eestlaste kui välismaalaste seas – ka veterinaarmeditsiini ingliskeelsele õppekavale laekus sel aastal oluliselt rohkem avaldusi kui eelmisel aastal. „Rõõmu teeb, et tubli tõusu on võrreldes eelmise aasta avalduste arvuga teinud ka tehnika, tootmise ja ehituse õppevaldkonna õppekavad, nagu maaehitus ning tehnotroonika,“ kommenteeris Eesti Maaülikooli õppeprorektor Paavo Kaimre, lisades, et tõenäoliselt on üliõpilaskandidaadid märganud ülikooli panustamist põllumajandusega seotud tehnoloogiaõppe arendamisse, sealhulgas kaasaegsete õppe- ja teaduslaborite sisustamisse. „Kindlasti on tulevastele tudengitele oluline seegi, et maaülikool pöörab õppekavades suurt  tähelepanu  sellele, et akadeemilise hariduse kõrval saaksid lõpetajad ülikoolist kaasa ka praktilised oskused ning kogemused.“

Eesti Maaülikool ootas sisseastumisavaldusi 17 kõrghariduse esimese astme õppekavale, neist ühele rakenduskõrgharidusõppekavale, kolmele bakalaureuse- ja magistriõppe integreeritud õppekavale ning 13 magistriõppekavale.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960