Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 14. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsatoetuse saajal ei tohi olla elatisraha võlga

Keskkonnaminister tegi ettepaneku kaaluda võimalust keelduda elatisvõlgnikele metsa- ja poollooduslike koosluste hooldamistoetuse väljamaksmisest.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus saatis justiitsminister Andres Anveltile ettepaneku, mille kohaselt võiks riik saada võimaluse elatisvõlgnikele riigitoetuste maksmisest keelduda. Alternatiivse ettepaneku järgi võiks need toetuse elatisnõude sissenõudmisel muuta osaliselt arestitavaks.

„Toetuse saajale seatud tingimuste seas võiks olla ka see, et toetuse saajal ei ole elatisraha võlgnevusi. See aga eeldab, et toetuste menetlejal oleks see info olemas jooksvalt ning seda infot saab jooksvalt ka kontrollida,“ ütles Pentus-Rosimannus.

Ettepanek puudutab erametsaomanikele metsaseaduse alusel makstavaid toetusi ning Maaelu arengukava 2014-2020 alusel makstavatele toetustele nagu poolloodusliku koosluse hooldamise toetus, Natura 2000 toetus põllumajandusmaale ja erametsamaale.

Ühtlasi juhtis keskkonnaminister tähelepanu asjaolule, et nimetatud toetusi makstakse ka juriidilistele isikutele, kuid elatisraha võlgnevusega on võimalik arvestada ainult füüsilise isiku korral.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960