Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 14. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Syngenta laiendab sordiaretust ja seemnekasvatust Poolas ja Saksamaal

Syngenta ostab Lantmänneni talinisu ja talirapsi sordiaretuse ja seemnekasvatused Saksamaal ja Poolas.

Nimetatud riikides võetakse üle nii seemnete aretus- ja müügitegevus kui ka töötajaskond. Tehing toetab Syngenta tegevust hübriidsortide ülemaailmsel turul, samal ajal hakkab Lantmännen turustama Syngenta sorte kohalikul Rootsi turul. Syngenta sordiaretusele annab tehing veelgi paremad võimalused aretamaks stabiilsema saagiga, haigus- ning talvekindlamaid sorte.

„Tugevdame oma positsioone Saksamaa ja Poola talirapsi ja – nisu seemneturul ning saame koheselt õiguse ka Lantmänneni sorte neis riikides müüa. Ühtlasi kaasatakse Lantmänni tippteadmised sortide geneetikast Syngenta rahvusvahelisse seemnearetusprogrammi ja selle tulemusena suudame kindlasti aretada seemneid, mis pakuvad põllumajandustootjatele märkimisväärseid eeliseid teraviljatootmises,“ kommenteeris tehingut John Atkin, Syngenta COO.

Lantmännen jätkab sordiaretust Rootsis ja Hollandis ning turustab ka edaspidi neis riikides kasvatatavaid sorte üle kogu maailma.

Finantstehingu üksikasjad pole avalikud, tehingu on heaks kiitnud Saksa konkurentsiamet ning selle jõustumine leiab aset juulis 2014. Syngenta Eesti esindus on valmistunud Syngenta ja SW sortide talvekindluskatseteks Võru katsejaamas ning tehingu jõustumisel on oodata Syngenta müüdavate sortide arv suurenemist kohalikul turul.

TASUB TEADA: Lühidalt Syngentast

28 000 töötajaga ning enam kui 90 riigis tegutsev Syngenta on üks maailma juhtivaid ettevõtteid, kes pühendub ühele eesmärgile: taimede potentsiaali maksimaalsele rakendamisele. Tänu maailmatasemel teadusuuringutele, ülemaailmsele tegevusele ja klientidele suunatud pühendumisele aitab ettevõtte tegevus suurendada põllukultuuride saagikust, kaitsta keskkonda ning parandada inimeste tervist ja elukvaliteeti. Rohkem infot leiate veebilehelt www.syngenta.com.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960