Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 25. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kokk võitis Soome-ugri toidufestivali

18.-19. juulil Udmurtias Bõgi külas, mis on valitud 2014. aasta Soome-ugri kultuuripealinnaks, toimunud ülemaailmsel toidufestivalil võitis esikoha Peipsimaa Kogukonnaköögi peakokk Tauno Laasik, kes pälvis ka publiku preemia. Seda festivali võiks julgelt võrrelda Bocus d`Origa Soome-ugri kultuuriruumis.

Osales üheksa professionaalsete kokkade juhitud võistkonda, toit tuli valmistada pooleteist tunni jooksul ette antud kohalikest toiduainetest. Tauno Laasik andis esikohale tulnule nime „Tegime, mis suutsime!“.

Laasiku sõnul kasutab ta alati vaid kohalikku Eesti toidutooret: „Ma ei taha olla kokaks kusagil mujal, kui Eestis, sest armastan oma maad ja kõike värsket ning kohalikku, mida meie tublid põllu- ja kalamehed toodavad“, sõnas ta.

Tartumaa Põllumeeste Liidu juhi Jaan Sõrra sõnul peaks olema sellist suhtumist palju rohkem, sest Eesti toidu tuntus ja tarbimine on küll suurenenud, kuid noored eelistavad ikka veel kiirtoitu, mida Sõrra arvates võiks võrdsusta rämpstoiduga.

„Eesti põllumehed toidavad piisavalt head ja kvaliteetset kohalikku toitu, mis peaks jõudma iga eestimaalase toidulauale“, sõnas Jaan Sõrra.

Festivali teisel päeval valmistasid osalevate riikide võistkonnad oma rahvustoite, Eesti võistkond pakkus mulgi putru, grillitud vutte, suitsusauna sinki, marineeritud räimi, rukkileiba, kama ja Eesti õlut.

Festivalil oli tuhatkond osalejat, sõit sai teoks tänu Hõimurahvaste Programmi kaasfinantseerimisele.

Järgmise Soome-ugri kultuuripealinna tiitlile kandideerib ka Obinitsa.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960