Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 31. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnaminister moodustas uue jahindusnõukogu

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus moodustas erinevate huvigruppide esindajatest koosneva Keskkonnaministeeriumi jahindusnõukogu.

“Nõukogu ülesanne on anda nõu kõiges, mis puudutab jahindusega seotud strateegilisi küsimusi ning õigusaktide väljatöötamist ja rakendamist. Sinna kuuluvad nii jahimeeste, metsaomanike, põllumeeste kui ka looduskaitsjate esindajad, nii saavad kõik olulised huvid ja argumendid ühes kohas lauale pandud,” ütles keskkonnaminister.

Nõukogusse kuuluvad Juhan Särgava Eesti Põllumeeste Keskliidust, Einar Pärnpuu Eesti Erametsaliidust, Margus Puust Eesti Jahimeeste Seltsist, Karel Rüütli  Riigikogu jahimeeste toetusrühmast ning Tiit Maran Eesti Keskkonnaühenduste Kojast. Jahindusnõukogu juhib Keskkonnaministeeriumi asekantsler Marku Lamp.   

Esimest korda koguneb uus nõukogu sügisel ja arutab muu hulgas eelmisel suvel toimunud jahindusreformi tulemusi. “Juba täna võib öelda, et uus euroopalik jahiseadus on päris sujuvalt rakendunud. Aasta tagasi oli küll neid, kes ennustasid, et Eesti jahimehed ja metsaomanikud ei ole võimelised omavahel kokkuleppeid sõlmima ning mõistlikul viisil jahti korraldama. Need hirmud osutusid asjatuks,”  ütles Keit Pentus-Rosimannus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960