Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnalapsed uudistasid mahetalus maaelu

Sel nädalal kutsus Harjumaal asuv Kiltsimäe mahetalu lapsi tutvuma maaelu ja talupidamisega.

Rimi kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Andrija Lilleoja sõnul puutuvad linnalapsed aina vähem eheda maaeluga kokku ning on tervitatav, kui neil avaneb võimalus oma silmaga lähedalt sigu-kanu näha. „Lapsed on väga uudishimulikud ja tahavad oma silmaga näha, kuidas korjatakse mune või milliseid köögivilju saab supi sisse panna,” selgitas Lilleoja. „See avardab silmaringi ja aitab neil paremini mõista, kuidas toidukaup tegelikult poelettidele jõuab,” lisas Rimi kommunikatsiooni- ja turundusjuht.

Kiltsimäe mahetalu peremehe Margus Lille sõnul olid lapsed talus ringi liikudes elevil. „Kõige rohkem pakkusid muidugi huvi taluloomad, -linnud. Eriti meeldis neile kanu, hanesid ja vabajooksuparte toita. Tagasihoidlikumad viskasid teri maha, mõni julgem aga proovis ka käest sööta,” rääkis Lille. Talu peremees on nõus, et maaeluga tutvumine õpetab lapsi toidust lugu pidama. “Lapsed saavad ise kogeda ja näha, et talus ei saa töö kunagi otsa ning loomade talitamine ja põllupidamine nõuab suurt hoolt ja vaeva,” ütles Lille.

Rimi korraldab koostöös Kiltsimäe mahetaluga ekskursioone juba teist aastat. Kahe aasta jooksul on ekskursioonidel osalenud üle 300 lapse ja vanema.

Vaata fotosid Kiltsimäe mahetalus toimunud ürituselt:

 

 

Vaata vidot: Ekskursioon Kiltsimäe mahetallu

 

Margus Lille lastele maaelu näitamas.
Foto: OÜ Mahetalu/Rimi Eesti Food AS
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960