Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Padar: Eesti põllumajandus elab keerulised ajad üle

Eesti põllumajandus on viimase kümnendiga saanud piisavalt tugevaks, et elada üle Venemaa sanktsioonidest tulenevad tagasilöögid, ütles põllumajandus¬minister Ivari Padar täna Eesti Maaülikooli avaaktusel.

„20 aastat tagasi pidi meie põllumajandus kohanduma turumajandusega, 10 aastat tagasi Euroopa ühisturuga. Praegu on meie väljakutse kohanduda muutusega ja jõuda uutele turgudele,“ ütles põllumajandusminister Ivari Padar. „Selleks peame toidutootmises tegutsema tõhusamalt ja enam toorainet väärindama.“

Minister Padar ütles, et kriisiolukorrad annavad alati võimaluse korraldada asju uuel ja paremal viisil. Ta lisas, et kuigi lühikeses plaanis avaldavad sanktsioonid põllumajandusettevõtetele ilmselt olulist mõju, siis pikas plaanis on põllumajandusel Eestis selge perspektiiv.

„Toiduainete kaubandus on globaalse iseloomuga, maailma rahvastik kasvab ja haritavat maad on pigem puudu. Peame oma toidutootjad lihtsalt kõige raskemast ajast üle aitama. Ka riik on siin võimaluste piires abiks,“ ütles Padar. Ta märkis, et üks selge panus on 2015. aastal avanevad uue maaelu arengukava 2014-2020 ja otsetoetuste vahendid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960