Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 4. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Padar: Euroopa Liit seisab ühtselt oma toidutootjate eest

Põllumajandusminister Ivari Padar kohtus täna hommikul Brüsselis Euroopa Parlamendi presidendi Martin Schulziga, kellega arutati Euroopa Liidu võimalusi Venemaa sanktsioonidest mõjutatud toidusektori abistamiseks. Ühiselt leidi, et tähtsaim on hoida Euroopa Liidu ühtsust.

"Euroopa Parlament mõistab praegust Vene sanktsioonide tõttu kujunenud olukorda hästi ja oleme Martin Schulziga ühel nõul, et EL peab seisma ühtsena oma toidutootjate eest," ütles minister Ivari Padar. "Esimesed sammud tootjate abistamiseks on EL tasandil astutud, kuid peame veelgi pingutama, et investeeringuid teinud põllumehed ei peaks kannatama poliitilise kriisi tõttu."

Euroopa Parlamendi president Martin Schulz sõnas kohtumisel, et mõistab Eesti ja Balti riikide olukorda. "Euroopa Liit on ühtsena oma toidusektori seljataga ja otsib lahendusi, et leevendada poliitilise kriisi mõjusid põllumajandustootjatele. On väga oluline, et lahendused oleksid kogu ELis ühtsed," sõnas Schulz.

Praeguseks on Euroopa Liit teatanud esimestest abimeetmetest puu- ja köögivilja- ning piimasektorile. Eestis on Venemaa kehtestatud sisseveopiirangute tõttu suurema löögi all piima- ja kalasektorid.

Reedel, 5. septembril arutatakse sanktsioonidega seonduvat Brüsselis toimuval Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu erakorralisel istungil.

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev teatas 7. augustil, et Moskva kehtestab täieliku embargo looma- ja sealihale, puu- ja köögiviljadele, linnulihale, kaladele, juustule, piimale ja piimatoodetele Euroopa Liidust, USAst, Austraaliast, Kanadast ja Norrast.

Koos põllumajandusminister Ivari Padariga osalesid kohtumisel Martin Schulziga ka põllumajandustalituse juht Eesti esinduses ELi juures Peeter Seestrand ja europarlamendi saadik Marju Lauristin.

Fotosid kohtumisest näed SIIT.

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960