Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Künni MM Prantsusmaal - tulemused selgunud

Künni Maailmameistrivõistlustel osalesid Eesti eelmise aasta meistrivõistluste võitjad Indrek Zilenski ja Jüri Laia.

Indrek Zilensk võistles tavaatrade klassis, kus osales kokku 29 kündjat.

Baltic Agro ASi arendusdirektori Margus Ameerikase sõnul saavutas Indrek kõrrepõllu künnil üllatusliku 18. koha ja rohumaa künnil 21. koha. Üldkokkuvõttes saavutas Indrek tavaatrade kategoorias tubli 19. koha.

Jüri Lai võistles pöördatrade kategoorias, kus osales samuti 29 kündjat.

Kõrrepõllu künnil jäi Jüri seekord alla oma eelnevatel aastatel saavutatud supertulemustele. Kõrrepõllult tuli 23. koht. Rohumaa künnil parandas Jüri oma tulemust tublisti, saavutades 16. koha. Üldkokkuvõttes saavutas Jüri pöördatrade kategoorias 20. koha.

Uut õppisid kindlasti kõik

„Taavi Võsa oskab nüüd saadud kohtuniku kogemusi rakendada Eesti Meistrivõistlustel peakohtuniku ametis. Paljud hindamiste detailid on meil senini veel veidi erinevad. Urmas Lees sai filmida ja pildistada hulga materjali kõikide võistlejate tehnilistest lahendustest. Ja muidugi meie kündjatele oli see kindlasti uus ja täiendav kogemus järgmisteks võistlusteks,“ kommenteeris Ameerikas. „Rohumaa künd läks meie meestel veidi paremini ja lõpptabelis oli Indrek tavaadraga 19.  ja Jüri pöördadraga 20. kohal. Need kohad teise kümne lõpus olid napilt miinimumprogrammi täitmine. Lähituleviku eesmärk peaks olema ikka selle teise kümne algussesse jõudmine ning heal juhul ka esikümne koht pole võimatu. Selleks on aga kodus treeninguteks palju aega vaja kulutada.“

Vaata võistluse protokolli SIIT

.

 

2015 aastal toimuvad maailmameistrivõistlused Taanis, 3.-4. oktoobrinl.

 

 

Künni MM on selleks aastaks läbi
Foto: Margus Ameerikas
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960