Autor: Rainer Saad • 9. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suhkru hinnale terendab tõus

Maailma suurim suhkrutootja Brasiilia vähendab tootmist ja see võib kaasa tuua kõrgemad hinnad.

Eelmisel aastal moodustas Brasiilia eksport maailma suhkruturust 40%, olles sellega suurim. Tänavu on Brasiilia liigse tootmise tõttu hoopis tootmist vähendamas ja see võib avaldada ka suhkru hinnale survet.

„Tootmise vähenemine võib tuua kaasa selle, et tarbimine ületab tootmist,” ütles Standard Charteredi põllumajandussaaduste üksuse analüütik Abaf Ofon, kelle sõnul tooks see kaasa mitu aastat kuhjunud varude vähenemist, kirjutas CNBC.

Brasiilia suhkrutööstuse organisatsiooni Unica teatel mõjutab 2014-2015 hooaja toodangut ka aasta esimese poole põud. Seetõttu on Unica vähendanud toodangu prognoosi umbes 1,1 miljoni tonni võrra.

Suhkru hind maailma turul jätkab samas langust. Eile kukkus suhkru hind 7 kuu madalaima tasemeni. Viimase kahe nädala jooksul on suhkru hind langenud 2%. Aasta algusest on see kukkunud ligi 9%.

Rahvusvahelise suhkru organisatsiooni (ISO) prognoosi järgi on oodata suhkru hinnale hoopis veel langust. ISO prognoosib järgmisel hooajal suhkrutootmisele hoopis 1,3 miljonit tonni ülejääki. ISO ei jätnud märkimata ka Brasiilia halvenenud väljavaate ning seetõttu prognoosib ta järgmisel hooajal toodangule peaaegu 2%langust.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751