Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRIA kontrollib maakasutusõiguse olemasolu taotlusalustel riigimaadel

PRIA põldude registri büroo alustab septembris maade kasutusõiguse kontrollimist riigi ja jätkuvalt riigi omandis olevate (ehk erastamata) põllumaade osas, millele taotletakse pindalatoetusi 2014. aastal esmakordselt. 

Riigi ja jätkuvalt riigi omandis olevate maade kasutusõiguse kontroll tehakse ka pool-loodusliku koosluse hooldamise toetuse taotletud alade kohta.

Kasutusõiguse kontroll viiakse läbi Riigi Kinnisvararegistri ja Maa-ameti riigimaade  kasutuse kaardirakenduse andmete alusel.  PRIA tuletab meelde, et riigimaa kasutamise lepingud peaksid sinna toetuse taotlejatel olema sõlmitud kirjalikult – nende olemasolu kajastavad kaks eelnimetatud allikat. Lepingu puudumine võib kaasa tuua toetusest ilmajäämise.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960