VTA: Juhend mitteloomsete esmatoodete tootjale

Veterinaar- ja Toiduameti kodulehelt on nüüd leitav juhend mitteloomsete esmatoodete tootmisega tegelevate ettevõtete hügieeninõuete kohta.

Mis on mitteloomne esmatootmine?

Esmatootmine on loodussaaduste kogumine või taimsete esmatoodete kasvatamine, sealhulgas saagikoristamine ning tootmiskohas nimetatud esmatoodete säilitamine, pakendamine ja turule viimine viisil, mille käigus ei muudeta toodete esialgset kuju ja omadusi. Taimsete esmatoodete tootmine on näiteks juur- ja puuviljade, maitsetaimede ja ürtide kasvatamine või taimede kogumine.

Teatamiskohustusega majandustegevus

Mitteloomsete esmatoodete tootmisega tegeleval ettevõtjal on kohustus esitada enne majandustegevuse alustamist teade asjaomasel tegevusalal majandustegevuse alustamise kohta (MsüS § 14 lõige 1). Majandustegevusteate peavad esitama need esmatoodete kasvatajad, kes turustavad hulgimüügiettevõttele või teisele töötlemisettevõttele (sh enda ettevõttes toidu valmistamiseks).

Juhend on leitav SIIT.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised