Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VTA: Juhend mitteloomsete esmatoodete tootjale

Veterinaar- ja Toiduameti kodulehelt on nüüd leitav juhend mitteloomsete esmatoodete tootmisega tegelevate ettevõtete hügieeninõuete kohta.

Mis on mitteloomne esmatootmine?

Esmatootmine on loodussaaduste kogumine või taimsete esmatoodete kasvatamine, sealhulgas saagikoristamine ning tootmiskohas nimetatud esmatoodete säilitamine, pakendamine ja turule viimine viisil, mille käigus ei muudeta toodete esialgset kuju ja omadusi. Taimsete esmatoodete tootmine on näiteks juur- ja puuviljade, maitsetaimede ja ürtide kasvatamine või taimede kogumine.

Teatamiskohustusega majandustegevus

Mitteloomsete esmatoodete tootmisega tegeleval ettevõtjal on kohustus esitada enne majandustegevuse alustamist teade asjaomasel tegevusalal majandustegevuse alustamise kohta (MsüS § 14 lõige 1). Majandustegevusteate peavad esitama need esmatoodete kasvatajad, kes turustavad hulgimüügiettevõttele või teisele töötlemisettevõttele (sh enda ettevõttes toidu valmistamiseks).

Juhend on leitav SIIT.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960