Läänemere sõbra tiitli said AS Green Marine, AS Läätsa Kalatööstus ja Eesti Väikesadamate Liit 

Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse (SEI Tallinna) auhind „Läänemere sõber 2014“ anti üle kolmele Eesti silmapaistvale meremajanduse esindajale: AS-ile Green Marine, AS-ile Läätsa Kalatööstus ja Eesti Väikesadamate Liidule.

Auhinnad anti üle SEI Tallinna korraldatud säästva arengu foorumil 2014 „Meremajandus tundlikus Läänemere keskkonnas“.

„Läänemere sõber 2014“ on auhind, mis tunnustab ettevõtteid, kes järgivad oma tootmises ja ärijuhtimises keskkonnahoidlikke ja ühiskondlikult vastutustundlikke põhimõtteid. Esimest korda anti auhind välja kaks aastat tagasi, säästva arengu foorumil 2012, kui parimatele ettevõtetele anti „Rohemajanduse edendaja 2012“ tiitel.

„Tunnustame aktsiaseltsi Green Marine uuenduslikku tegevust, mille abil on paranenud jäätmekäitlus laevadel ja sadamates ning merekeskkonna ohutuse tagamise võimekus. Samuti on ettevõttes kasutusel keskkonnajuhtimissüsteem,“ ütles SEI Tallinna juhataja Tea Nõmmann.

„Läätsa Kalatööstuse puhul tõstame esile tema keskkonnahoidliku kalanduse edendamist ja rahvusvahelisele säästva meremajanduse (MSC) sertifikaadile vastavaid tooteid. Eesti Väikesadamate Liit on oma tegevusega kaasa aidanud väikesadamate ja meresõitjate keskkonnateadlikkuse suurendamisse ning sadamate keskkonnakaitselise olukorra pidevasse parandamisse,“ lisas Nõmmann.

2014 on rahvusvaheline Soome lahe aasta. Eestile on see ka kogu Läänemere aasta.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised