Raamat „Rõõm rukkist" räägib Eesti rukki loo

9. detsembril esitleti raamatut „Rõõm Rukkist“. Raamat annab Eesti rukki loost ning rukkiseltsi tegevusest,mitmekülgse ülevaate. Raamatu koostasid Ester Šank ja Valve Raudnask.

Oma lood rukkist on kirja pannud näiteks Arvo Sirendi, Ellen Pärn, Ilme Tupits, Vahur Kukk, Juhan Särgava, Margus Ameerikas, Jaan Sõrra jpt.
Raamatule on lisatud ka Mati Naruski kroonikafilmidega DVD „Rukki kiituseks", kus on üles võetud seltsi viimase 10. aasta sündmused.

Raamat on seltsi 9 trükis. Raamatu üks koostajatest, Ester Šank, tõi kõige olulisemana välja selle, et raamat sai ilmuda vaid tänu koostööle.
„Rukis on andnud meile põhjust ka muretsemiseks. Võib-olla selle mure pärast sündis 15. aastat tagasi Eesti Rukki Selts. Nüüd on meie leivaviljast aga rohkem rõõmu. Püüdsimegi raamatut kokku pannes näidata pigem rõõmu rukkikasvatusest ja seda läbi meie seltsi tegemiste,“ selgitas Šank. „Raamat ei oleks sündinud, kui ei oleks panustanud kirjutades, pildistades, arvamust avaldades väga paljud inimesed.Tänan kõiki, kes kaasa lõid raamatu loomisel!“

Põllumajandusminister Ivari Padari sõnul annab raamat hea kokkuvõtte rukki loost läbi aegade. „Ükski põllumajandussaadus ei oma sellist emotsionaalset tähendust kui rukis, rukkikasvatus ja rukkileib. Kõik teised põllumajandussaadused on n.ö leivakõrvane. Oluline on ka see, et ei ole ühtegi teist sellist siin viljeletud asja, mis oleks sedavõrd kohanenud meie kliimale. See on nagu peegeldus meist – nii meie kui rukis oleme siin kenasti kodunenud,“ lausus Padar. „Rukis on olulisel kohal kogu meie põllumajanduses ja raamatu ilmumine on oluline sündmus olles hoo sisseandjaks tulevale rukkiaastale."

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised