Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jahitunnistust hakatakse välja andma plastkaardil

Keskkonnaministeerium valmistas ette eelnõu, mis võimaldab edaspidi jahitunnistust väljastada ka plastkaardil. Ettepaneku tegid ministeeriumile Valgamaa jahimehed.

„Jahitunnistuse kehtivusaeg on kümme aastat ja peab jahil olles alati kaasas olema, mistõttu on eriti oluline, et see sellistele väntsutamistele ka vastu peab,“ kommenteeris Keskkonnaministeeriumi jahinduse nõunik Tõnu Traks.

Senised paberil väljastatud tunnistused jäävad paralleelselt kasutusse ja paberile trükitud tunnistuse asendamine plastkaardiga ei ole kohustuslik. Jahimees saab ise otsustada kumba varianti ta soovib.

Jahitunnistus plastkaardil on standardse plastkaardil dokumendi mõõdus ehk 85 x 54 mm, mis on väiksem, kui paberil väljastatud jahitunnistused.

Ettepaneku plastkaartide kasutuselevõtuks tegid Valgamaa jahimehed ja seda toetas Eesti Jahimeeste Seltsi juhatus.

Jahitunnistusi väljastab Eesti Jahimeeste Selts. Eestis on üle 15 000 kehtiva tunnistusega jahimehe.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960