Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigimetsast toodi 9600 jõulukuuske

Lõppenud pühade ajal tõid Eesti inimesed riigimetsast 9600 jõulukuuske, mis on 900 võrra rohkem kui aasta varem.

Kõige rohkem käidi metsas nädalavahetusel vahetult enne jõule. „Siis viidi koju pooled riigimetsast toodud kuused,“ kommenteeris RMK metsakasvatuse peaspetsialist Toomas Väät. „Populaarsed päevad olid ka 23. ja 24. detsember, ent varajasemad jõuluks valmistujad tõid kuuse tuppa juba detsembri keskel,“ kinnitas ta.

Õige kuusekoha leidmine ja selle eest tasumine on tehtud lihtsaks RMK kodulehel oleva kaardi ning RMK mobiilirakenduse abil. Mobiilirakendus näitab, kus asub riigimets, võimaldab tuvastada oma asukoha ja sobiva jõulukuuse eest tasuda. Kõige enam osteti tänavu 1-2meetriseid kuuski, mis maksid 8 eurot. Mobiilimaksega tasuti 75% puude eest.

Kuuse toomine riigimetsast on üles ehitatud usaldusele, ent metsaskäijaid kontrollivad Keskkonnainspektsiooni ja RMK töötajad. Keskkonnainspektsiooni avalike suhete juhi Leili Tuule sõnul tänavu müügikohtades ega metsas rikkumisi ei tuvastatud.

Igal aastal viib RMK tasuta jõulupuid asenduskodudele üle Eesti. Sel aastal viidi 26 asenduskodusse kokku 100 kuuske.

RMK pakub riigimetsast kuusetoomise võimalust  alates aastast 2008. Eelmisel aastal toodi riigimetsast 8700 kuuske. Jõulukuuski tohib raiuda vaid sealt, kus neil ei ole lootust suureks kasvada: teede ja kraavide servadest, liinide ja vana metsa alt.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616