Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS sõlmis EXPO Eesti paviljoni ehituslepingu Itaalia ettevõttega Redaelli Costruzioni S.p.A

12. jaanuaril sõlmis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) maailmanäituse EXPO Milano 2015 Eesti paviljoni ehituslepingu Itaalia ettevõttega Redaelli Costruzioni S.p.A. Senine ehitushange tühistati reedel, kuna hanke võitjaks kuulutatud Ekspodisaini AS teatas, et ei jõua paviljoni hankes ettenähtud ajaks valmis.

EXPO Milano Eesti esinduse projektijuhi Andres Kase sõnul tegi Itaalia ettevõte EASile pakkumise, mis jääb alla 2,1 miljoni euro. „Lepingu kohaselt algavad ehitustööd juba sel nädalal ja lõppevad hoone valmimisega 15. aprillil 2015. Seejärel toimub hoone testimine ja ekspositsiooni väljapanek,“ lisas Kask.EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg ütles, et väga oluline on saada Eesti paviljon valmis 1. maiks 2015 ja avada see koos EXPO ametliku avamisega. „Arvestades, et maailmanäituseni on jäänud vähem kui neli kuud, oli valmimistähtaeg meile kõige olulisem kriteerium partneri valikul. Ekspodisaini AS teatas eelmisel nädalal, et ei jõua paviljoni valmis enne  31. maid, mis ei vasta eelmisel aastal välja kuulutatud hangetingimustele ega võimalda paviljoni avada samaaegselt kogu EXPO-ga. Paviljoni ehitaja valiti välja juba EXPO territooriumil tegutsevate ehitusettevõtjate hulgast,“ sõnas Tomberg.

Redaelli Costruzioni S.p.A. on asutatud Monza Brianza piirkonnas Giordano Augusto Redaelli poolt aastal 1954. Ettevõte tegutseb peamiselt Põhja-Itaalias ja teostab ehitustöid nii tsiviil- kui ka tööstusehituses. Ettevõte ehitab EXPO-l ka Austria ja Ungari paviljone.

EXPO-l osaleb kokku 145 riiki, hõlmates 94% maailma elanikkonnast, neist 40 ehitab enda paviljoni ise, sealhulgas Eesti.

Maailmanäituselt on otsustanud oma toodetega osaleda enam kui 20 Eesti ettevõtjat. EAS ehitab Milanosse kolmekorruselise paviljoni, kus on Eesti tänavatoidu restoran, energiakiiged ning väljapanek “Head Eesti asjad”. Maailmanäitus toimub 2015. aasta 1. maist kuni 31. oktoobrini. 7. juunil toimub maailmanäitusel Eesti päev.  

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960