19. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sangaste Rukkiküla on üks Eesti visiitkaart Milanos

Milano EXPO-l on Eesti paviljoni üheks põhisambaks toit, mida tutvustame nii läbi Eesti ettevõtete, ürituste kui ka näituste. Kõigile paviljoni külalistele pakume Itaalias võimalust maitsta parimaid Eesti toite.

Tänavu juunikuus viisime läbi üle-Eestilise tänavatoidu ideekonkurssi, kuhu esitati üle 60 retsepti, millest valiti välja 5 finalisti. Konkursi paremik, sealhulgas võidutöö rukkileivatasku vürtsikilu ja vutimunaga, on esindatud Eesti paviljonis ning seda on võimalus maitsta neil miljonitel inimestel, kes meie paviljoni külastavad.

Seda, millised ettevõtted täpsemalt Eestit esindama sõidavad ja milliste tegevustega Eesti toidule tähelepanu tõmbame, tutvustame uue aasta alguses. Praegu toon välja Sangaste Rukkiküla, mis esindab suurepäraselt Eesti toidukultuuri pärandit. Kapitali telesaates, kus räägiti EXPO-st, tõime välja ka Estonia klaveri ja Click&Grow. Täna on läbirääkimised pooleli veel paljude Eesti ettevõtetega.

Itaalia on kahtlemata tuntud oma toittude poolest, kuid EXPO maailmanäitus toob kokku ligi 150 riiki, mis teeb sellest väga suure potentsiaaliga turundusürituse kõigile EXPO-l osalevatele ettevõtetele ning mitte üksnes toiduvaldkonnas. Lisaks toiduettevõtetele on Eesti paviljonis esindatud umbes 30 Eesti ettevõtet, kümned organisatsioonid ja artistid.

Millist kasu ettevõtted võiksid EXPOl osalemisest saada, sõltub väga palju ettevõttest endast. Mõnele on oluline ennast maailmale tutvustada, mõni soovib oma tootele leida ekspordiväljundit ja uusi turge, mõned on kaasas sooviga näidata ennast Eesti visiitkaardina omas valdkonnas.

MIS ON MIS - EXPO 2015

Maailmanäitus toimub 2015. aasta 1. maist kuni 31. oktoobrini Milanos.EXPO peateema on toit kui eluks vajalik energiaallikas, rõhuga säästlikkusel ja innovatsioonil.Itaalia ootab EXPOt külastama 20 miljonit inimest, lisaks 1 miljard virtuaalset külastajat.

Autor: Martin Miido

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960