Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 20. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas Selver müüb meie väike- ja mahetootjate toodangut?

Lugeja küsib: Rimil on mitmes poes spetsiaalne müügiala Talu toidab, kus müüakse mahetoitu ja Eesti väiketootjate toitu. Selverites pole selliseid spetsiaalseid lette märganud. Kas Selverid müüvad Eesti väiketootjate toodangut ja mahetoodangut (nii kodu- kui välismaist)?Vastab: Kristi Lomp, Selver ASi juhataja.

Selveri kliendiuuringud ja müügid näitavad üheselt, et meie ostjad eelistavad  kodumaist toodangut ja sellest lähtutakse sortimendi koostamisel. Muu kodumaise kauba kõrval müüme ka laia valikut siinsete suuremate ning väiksemate tootjate mahe- ja ökotooteid. Neid ei paiguta me üldjuhul mitte eraldi osakondadesse, vaid need asetsevad just sama kategooria toiduainete juures. Seetõttu on need kaubad kergemini leitavad ja klient saab hõlpsamini valida, kas osta oma toidulauale öko-, mahe- või  tavatoodet.

Eesti väiketootjate pakutavast tooks kuivainete kategoorias esile näiteks Vändra Ökopagari erinevaid mahejahu ja Teraviljatoode OÜ mahejahu segusid. Samuti müüme Kivisaare Veski OÜ erinevaid jahu ja Gurmeeklubi OÜ jahusegu. Suure müügitõusu leivatoodete kategoorias on teinud näiteks Vändra ökopagari Mahe must leib ja vormileib.

Liha kategoorias on meil müügis mitmete väiketootjate nagu Luha Lihatööstus, Linnamäe Lihatööstus ja Hogg Invest toodangut. Piimatoodetest on ostuhitid kohupiimad ja  jogurtid Saida Farmilt ja Paljumäe talult. Lisaks müüme ka Mahepiima töötlemata toorpiima.

 

Talutoodete osas on populaarsed Nopri Talumeierei sõir ja talujuust, erinevad Saidafarmi tooted aga ka Kalamatsi Meierei lehma- ning kitsepiima  toorjuustud ja praejuustud. Nendel toodetel on kindel väljakujunenud ostjaskond ja tarbijaid tuleb üha juurde.

Juurvilja osas teeme koostööd Eesti Mahe TÜ-ga, kelle toodetest müüme kartulit, porgandit, peeti  ja mugulsibulat. Samuti on müügil Kaasiku Mahetalu mahlad ja Taarapõllu mahlad ning siirupid.

Selveri kauplustest leiab ka valiku välismaiseid mahetooteid, peamiselt puu- ja köögivilju, pastat, jooke, aga ka palju muud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960