Uus toetusmeede väiketootjatele

Esimese toetusmeetmena avaneb veebruari alguses väikeste põllumajandusettevõtete arendamise nime kandev meede.

Tegemist on uue meetmega, mille eesmärgiks on mitmekesise põllumajandusettevõtete struktuuri säilimisele kaasaaitamine.

Toetust võivad taotleda põllumajandusettevõtjad, kelle põllumajandustoodete või nende töötlemisel saadud toodete müügitulu on taotlemisele vahetult eelnenud  majandusaastal vahemikus 4 000–14 000 eurot (taotlemisele vahetult eelnenud teisel majandusaastal vähemalt 1200 eurot) ja moodustanud üle 50% kogu müügitulust.

Toetussumma põllumajandusettevõtte kohta perioodi jooksul on kuni 15000 eurot, omafinantseeringut meetme puhul ei nõuta. Vähemalt 50% äriplaanis kavandatud tegevuste maksumusest tuleb kasutada investeeringuteks.

Hiljemalt toetuse taotlemisele järgneva teise aasta lõpuks peab müügitulu olema suurenenud vähemalt 10 % ning müügitulu omatoodetud põllumajandussaadustest või nende töötlemisel saadud toodetest peab ületama 50% kogu müügitulust.

Meetme eelarve on 30 miljonit eurot.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised