Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 21. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus toetusmeede väiketootjatele

Esimese toetusmeetmena avaneb veebruari alguses väikeste põllumajandusettevõtete arendamise nime kandev meede.

Tegemist on uue meetmega, mille eesmärgiks on mitmekesise põllumajandusettevõtete struktuuri säilimisele kaasaaitamine.

Toetust võivad taotleda põllumajandusettevõtjad, kelle põllumajandustoodete või nende töötlemisel saadud toodete müügitulu on taotlemisele vahetult eelnenud  majandusaastal vahemikus 4 000–14 000 eurot (taotlemisele vahetult eelnenud teisel majandusaastal vähemalt 1200 eurot) ja moodustanud üle 50% kogu müügitulust.

Toetussumma põllumajandusettevõtte kohta perioodi jooksul on kuni 15000 eurot, omafinantseeringut meetme puhul ei nõuta. Vähemalt 50% äriplaanis kavandatud tegevuste maksumusest tuleb kasutada investeeringuteks.

Hiljemalt toetuse taotlemisele järgneva teise aasta lõpuks peab müügitulu olema suurenenud vähemalt 10 % ning müügitulu omatoodetud põllumajandussaadustest või nende töötlemisel saadud toodetest peab ületama 50% kogu müügitulust.

Meetme eelarve on 30 miljonit eurot.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616