Kalurite tänavused püügivõimalused said paika

Täna kinnitas valitsus kutseliste kalurite 2015. aasta püügivõimalused eri püügiviiside vahel, Pärnumaal katsetatakse esmakordselt uudset kvoodijaotuse süsteemi.

Räime saavad Eesti kalurid tänavu püüda ligi kolmandiku võrra rohkem kui eelmisel aastal, küll aga vähenevad nii tursa kui ka kilu püügivõimalused. Püügivõimalused jaotatakse eri püügiviise kasutavate kalurite vahel, arvestades eelmistel aastatel kokku lepitud ja väljakujunenud püügivõimaluste jaotust.

Pärnu maakonnas võetakse kalurite ettepanekul tänavu kasutusele uus süsteem, kus püütavad kalapüügikogused jaotatakse kastmõrra põhiselt. Muudatus peaks andma kaluritele räimepüügiks võrdsemad võimalused. Nüüd võib iga kastmõrraga püüda 44 tonni aastas. Kokku saavad Eesti kalurid sel aastal räime püüda pisut üle 36 000 tonni.

Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel suureneb ahvena kvoot 50 tonni ja haugi kvoot 5 tonni võrra,  vähenevad latika-, rääbise ja särje kvoodid. Koha püügivõimalus jääb samaks. Kokku saavad Eesti kalurid püüda 2856 tonni kala.

Tulenevalt Eesti ja Venemaa kokkuleppest laiendatakse sarnaselt eelmise aastaga Peipsi järvel nakkevõrgu kasutamise võimalusi. Ka 2015. aastal saab nakkevõrke kasutada jääalusel püügil 1. märtsist kuni 5. maini teatud piirkonnas kuni 3 kilomeetri kaugusel kaldast, mitte üksnes 1 kilomeetri kaugusel.

 

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised