Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalurite tänavused püügivõimalused said paika

Täna kinnitas valitsus kutseliste kalurite 2015. aasta püügivõimalused eri püügiviiside vahel, Pärnumaal katsetatakse esmakordselt uudset kvoodijaotuse süsteemi.

Räime saavad Eesti kalurid tänavu püüda ligi kolmandiku võrra rohkem kui eelmisel aastal, küll aga vähenevad nii tursa kui ka kilu püügivõimalused. Püügivõimalused jaotatakse eri püügiviise kasutavate kalurite vahel, arvestades eelmistel aastatel kokku lepitud ja väljakujunenud püügivõimaluste jaotust.

Pärnu maakonnas võetakse kalurite ettepanekul tänavu kasutusele uus süsteem, kus püütavad kalapüügikogused jaotatakse kastmõrra põhiselt. Muudatus peaks andma kaluritele räimepüügiks võrdsemad võimalused. Nüüd võib iga kastmõrraga püüda 44 tonni aastas. Kokku saavad Eesti kalurid sel aastal räime püüda pisut üle 36 000 tonni.

Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel suureneb ahvena kvoot 50 tonni ja haugi kvoot 5 tonni võrra,  vähenevad latika-, rääbise ja särje kvoodid. Koha püügivõimalus jääb samaks. Kokku saavad Eesti kalurid püüda 2856 tonni kala.

Tulenevalt Eesti ja Venemaa kokkuleppest laiendatakse sarnaselt eelmise aastaga Peipsi järvel nakkevõrgu kasutamise võimalusi. Ka 2015. aastal saab nakkevõrke kasutada jääalusel püügil 1. märtsist kuni 5. maini teatud piirkonnas kuni 3 kilomeetri kaugusel kaldast, mitte üksnes 1 kilomeetri kaugusel.

 

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616