Jaga lugu:

President tunnustab parimaid

Eesti Vabariigi 97. aastapäeva eel tänab ja tunnustab Eesti Vabariik teenetemärkidega erinevate elualade inimesi. Vaata, kes on need persoonid põllumajandusega seotud aladelt, kes saavad tänavu teenetemärgid.

Eesti tänab tunnustatud teadlasi ja õppejõude.Valgetähe teenetemärgi saavad:

Maaülikooli teadusprorektor, maailmatasemel veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse professor Ülle Jaakma, kelle uurimisteemadeks on aretus loomakasvatuses ja kunstlik viljastamine.Eesti Taimekasvatuse Instituudi Jõgeva Seemnekeskuse osakonna juhataja, sordiaretaja Gunnar Koll, kes on aastatepikkuse tööga andnud suure panuse seemnetootmise ja –majanduse arengusse.

Kohaliku elu edendajatest saab Valgetähe teenetemärgi Läänemaal Koela talumuuseumi rajaja Saamo Heldema, kes on palju aastaid tegelenud Läänemaa arheoloogiamälestiste väljaselgitamise ja korrastamisega ning hinnatud sepatöö tegija.

Ettevõtluse edendajana saab tunnustatud Mätiku talu peremees Aivar Pikkmets Pärnumaa Koonga vallast, kes on tunnustatud mahetootja ja kelle pere peab talu juba 20 aastat.

Eesti tänab ajakirjanikke, kelle looming ja töö meediaväljaannetes on rikastanud meie maailmapilti. Teenetemärgi saab raadio- ja teleajakirjanik, viimased 15 aastat ETV-s saate "Maahommik" toimetajana töötanud Silvi Karro.

Tunnustuse pälvivad ka mitmed riigiametnikud. Teenetemärgi saab vaieldamatu autoriteet Euroopa Liidu ühise põllumajandus- ja kalanduspoliitika valdkonnas  - põllumajandusministeeriumi õigusosakonna juhataja Marika Kairjak.

President Ilves annab teenetemärgid üle iseseisvuspäeva eel, 23. veebruaril Rakvere teatris pidulikul üritusel "Eesti tänab

Loe pikemalt SIIT.

 

Jaga lugu:
PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Pollumajandus.ee toetajad:

Enimloetud
Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789meelika@pollumajandus.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee