Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 4. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President tunnustab parimaid

Eesti Vabariigi 97. aastapäeva eel tänab ja tunnustab Eesti Vabariik teenetemärkidega erinevate elualade inimesi. Vaata, kes on need persoonid põllumajandusega seotud aladelt, kes saavad tänavu teenetemärgid.

Eesti tänab tunnustatud teadlasi ja õppejõude.Valgetähe teenetemärgi saavad:

Maaülikooli teadusprorektor, maailmatasemel veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse professor Ülle Jaakma, kelle uurimisteemadeks on aretus loomakasvatuses ja kunstlik viljastamine.Eesti Taimekasvatuse Instituudi Jõgeva Seemnekeskuse osakonna juhataja, sordiaretaja Gunnar Koll, kes on aastatepikkuse tööga andnud suure panuse seemnetootmise ja –majanduse arengusse.

Kohaliku elu edendajatest saab Valgetähe teenetemärgi Läänemaal Koela talumuuseumi rajaja Saamo Heldema, kes on palju aastaid tegelenud Läänemaa arheoloogiamälestiste väljaselgitamise ja korrastamisega ning hinnatud sepatöö tegija.

Ettevõtluse edendajana saab tunnustatud Mätiku talu peremees Aivar Pikkmets Pärnumaa Koonga vallast, kes on tunnustatud mahetootja ja kelle pere peab talu juba 20 aastat.

Eesti tänab ajakirjanikke, kelle looming ja töö meediaväljaannetes on rikastanud meie maailmapilti. Teenetemärgi saab raadio- ja teleajakirjanik, viimased 15 aastat ETV-s saate "Maahommik" toimetajana töötanud Silvi Karro.

Tunnustuse pälvivad ka mitmed riigiametnikud. Teenetemärgi saab vaieldamatu autoriteet Euroopa Liidu ühise põllumajandus- ja kalanduspoliitika valdkonnas  - põllumajandusministeeriumi õigusosakonna juhataja Marika Kairjak.

President Ilves annab teenetemärgid üle iseseisvuspäeva eel, 23. veebruaril Rakvere teatris pidulikul üritusel "Eesti tänab

Loe pikemalt SIIT.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960