Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 12. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RMK sai Eesti Metsataime ainuomanikuks

Täna allkirjastatud lepingu kohaselt ostis RMK Soome riigimetsa majandajalt Metsähallitus ligi miljoni euro eest 30,1% metsataimede kasvatamisega tegelevast aktsiaseltsist Eesti Metsataim, saades tehingu järel ettevõtte ainuomanikuks.

Seni kuulus RMK-le Eesti Metsataimest 69,9% ning viimastel aastatel oli RMK ettevõtte põhiklient. „Eesti riigimetsa taimevajadus aasta-aastalt kasvab, samal ajal kui metsataimede turg Soomes on kokku tõmbunud,“ kommenteeris RMK juhatuse esimees Aigar Kallas. „Sellises olukorras on täisosaluse omandamine igati mõistlik.“ Eesti-Soome ühisettevõte loodi 2002. aastal selleks, et õppida soomlastelt uusi taimekasvatuse tehnoloogiaid ning varustada Eesti ja Soome riigimetsa korraliku istutusmaterjaliga.

Eesti Metsataime taimlas Marana külas Pärnumaal kasvatatakse suletud juurekavaga männitaimi ning pott-põld süsteemis kuusetaimi. Eelmisel aastal ostis RMK Eesti Metsataimelt 7,8 miljonit taime, edaspidi peaks see number kasvama 10,7 miljoni taimeni aastas.

RMK paneb igal aastal riigimetsa kasvama miljoneid puid – sel aastal 18,7 miljonit. Vajalikud taimed kasvatab RMK oma taimlates ise. Kokku on taimlaid üle Eesti kaheksa – lisaks Eesti Metsataime Marana taimlale ka Tartus, Räpinas, Reius, Purilas, Kullengal, Rullis ja Iisakus.

RMK omandas 30,1% ASi Eesti Metsataim aktsiatest 955 000 euro eest, rahastades ostu oma eelarves finantsinvesteeringuteks ette nähtud vahenditest. Tehingu kogumahuks on 72 860 aktsiat nimiväärtuses 728 600 eurot.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616